Japonsko (nejen) pro gurmány

Popis zájezdu

Zveme vás do oblasti tradiční japonské kultury, ale také ráje
milovníků japonského jídla. Poznáme největší aglomeraci světa Kantó
s jejím srdcem Tokiem, tajemné Nikkó, oblast Kansai s okouzlujícím
historickým a kulturním centrem Kjótem a energickým městem jídla a
zábavy Ósakou, která okouzlí každého cestovatele a uspokojí i toho
nejnáročnějšího cestovatele a gurmána. Každý den naší cesty bude
plný dojmů, barev a vůní, každý krok poodhalí o něco víc z krásy
této fascinující země, ale i z jeho chutí. Ochutnávat Japonsko
budeme už od snídaně i během dne a každý večer přijde hlavní,
pokaždé zcela jiný, skvělý a nevšední kulinářský zážitek. Ukážeme
vám, že japonské jídlo není jen suši a tempura (které ale
samozřejmě také ochutnáme). Zapomeňte na zbytečně předražené
restaurace pro turisty, zkušený průvodce vás vezme tam, kde jedí
místní a kde se vaří skutečná japonská kuchyně. Jakitori, udon a
soba, rafute, takojaki – to jsou slova, která vám zatím možná mnoho
neříkají, ale která se na konci zájezdu změní v chutnou vzpomínku a
možná i inspiraci pro vaši vlastní kuchyni. Vrcholem kulinářského
programu bude ochutnávka slavného a exkluzivního wagjú – prý
nejlepšího a nejdražšího hovězího masa na světě ze speciálního
japonského skotu.

Velikost skupiny:
6-16 účastníků
Poznámka:

Jednolůžkový pokoj pro jednotlivce je u tohoto zájezdu povinný.
Máte-li zájem o doobsazení pokoje, označte to na smlouvě. Bude-li k
dispozici další zájemce stejného pohlaví, příplatek za jednolůžkový
pokoj vám vrátíme.

Zajímavost: Nenechte si ujít vrcholný
kulinářský zážitek – slavné kóbské hovězí. Říká
se, že býci jsou krmení pivem a přísně tajnými speciálními krmivy,
pravidelně masírováni a pečlivě opatrováni. Kuchař vám na požádání
ukáže i certifikát s fotografií vaší večeře.

Víte, že japonská kuchyně byla v prosinci 2013 jako jedna z
pouhých tří světových kuchyní zapsána na seznam nehmotného
kulturního Světového dědictví UNESCO? Více o japonské kuchyni
najdete v našem speciálním podrobném článku.

Program
1.-2. den:

Praha – Tokio: přílet večer; k večeři
tradiční a oblíbené japonské „jídlo na
cesty“
bentó v pohodlném expresu z letiště;
ubytování.

3. den:

Tokio: čtvrť Asakusa – atmosférický
chrám Sensódži a brána Kaminarimon; výlet
lodí po řece Sumida, císařská
zahrada
Hamarikjú; procházka slavnou čtvrtí
obchodů a bank
Ginza s divadlem Kabukiza a
elegantní supermoderní čtvrtí Šiodome; řízená
degustace slavného japonského rýžového vína sake; večeře ve
znamení
kuchyně tropického souostroví
Okinawa
s oblíbenými specialitami, jako je
rafute, gója čampuru či
sukugarasu, na trávení si můžete dát
sklenku nejsilnější japonské
pálenky
awamori.

4. den:

Tokio – Nikkó : výlet expresem do jednoho z
nejkrásnějších míst
v Japonsku – hrobky
největších z šógunů Tokugawav
prastarých cedrových lesích, chrám Rinnódži,
svatyně Tóšógú, Taijúin a další památky; po návratu při dobrém
počasí pohledna Tokio z nejvyšší
TV věže na světě (634 m) – Sky Tree; k
večeři ochutnáme křupavou tempuru
– nejčerstvější
ryby, krevety, místní houby a zelenina
smažené do zlatova v těstíčku
, to vše podávané se
speciální omáčkou a polévkou miso.

5. den:

Tokio – Himedži – Ósaka: přejezd šinkansenem do Himedži –
návštěva největšího a nejkrásnějšího
původně dochovaného japonského hradu
; podvečerní Ósaka –
div moderní architektury Umeda Sky
Building
se střešní observatoří pod
otevřeným nebem; povečeříme nejslavnější japonské jídlo
suši
tak, jak má být připraveno a jak má vypadat –
tuňák, který se rozplyne na jazyku, losos, sladké
krevety, sněhový krab a neskutečný výběr neznámých
a exotických ryb; pro zájemce noční Ósaka
procházka retro čtvrtí Šinsekai, kde můžeme
ochutnat vyhlášenou ósackou
specialitu
takojaki (těstové kuličky plněné
chobotnicí), čtvrť jídla a zábavy Namba s arkádami
Dótombori a mostem Ebisubaši.

6. den:

Kjóto : celodenní prohlídka císařského města s
nejkrásnějšími památkami, kulturními perlami
Japonska
– slavný chrám Kijomizudera
vysoko nad městem, chrámový komplex Zenrindži,
jedna z nejfotografovanějších památek v Japonsku – Zlatý
pavilon
v chrámu Kinkakudži; procházka uličkami
starého Kjóta
; k večeři si dopřejeme vrcholný
kulinářský zážitek –
slavné kóbské hovězí
(z tzv. japonského skotu wagjú) v jedné z nejlepších teppanjaki
restaurací v Japonsku.

7.-8. den:

Kjóto – Nara – Ósaka – Praha: výlet
vlakem do tradičního centra japonského buddhismu
velký Buddha v největší dřevěné stavbě na světě v
chrámu Tódaidži; procházka v atmosférické
svatyni Fušimi Inari, světově známé díky filmu
Gejša; večeře v typické místní hospodě
izakaja
s obrovským výběrem nejoblíbenějších
japonských jídel, jako je grilované maso na špejli
jakitori
, skvělá smažená ryba
hokke
, sašimi a mnohé další; večer odlet
z ósackého letiště Kansai, přílet do ČR 8. den.

Zjistit termíny a ceny

Zájezdy 2022...