Zveme vás do oblasti tradiční japonské kultury, ale také ráje
milovníků japonského jídla. Poznáme největší aglomeraci světa Kantó
s jejím srdcem Tokiem, tajemné Nikkó, oblast Kansai s okouzlujícím
historickým a kulturním centrem Kjótem a energickým městem jídla a
zábavy Ósakou, která okouzlí každého cestovatele a uspokojí i toho
nejnáročnějšího cestovatele a gurmána. Každý den naší cesty bude
plný dojmů, barev a vůní, každý krok poodhalí o něco víc z krásy
této fascinující země, ale i z jeho chutí. Ochutnávat Japonsko
budeme už od snídaně i během dne a každý večer přijde hlavní,
pokaždé zcela jiný, skvělý a nevšední kulinářský zážitek. Ukážeme
vám, že japonské jídlo není jen suši a tempura (které ale
samozřejmě také ochutnáme). Zapomeňte na zbytečně předražené
restaurace pro turisty, zkušený průvodce vás vezme tam, kde jedí
místní a kde se vaří skutečná japonská kuchyně. Jakitori, udon a
soba, rafute, takojaki – to jsou slova, která vám zatím možná mnoho
neříkají, ale která se na konci zájezdu změní v chutnou vzpomínku a
možná i inspiraci pro vaši vlastní kuchyni. Vrcholem kulinářského
programu bude ochutnávka slavného a exkluzivního wagjú – prý
nejlepšího a nejdražšího hovězího masa na světě ze speciálního
japonského skotu.
Velikost skupiny:
6-16 účastníků
Poznámka:
Jednolůžkový pokoj pro jednotlivce je u tohoto zájezdu povinný.
Máte-li zájem o doobsazení pokoje, označte to na smlouvě. Bude-li k
dispozici další zájemce stejného pohlaví, příplatek za jednolůžkový
pokoj vám vrátíme.
Zajímavost: Nenechte si ujít vrcholný
kulinářský zážitek – slavné kóbské hovězí. Říká
se, že býci jsou krmení pivem a přísně tajnými speciálními krmivy,
pravidelně masírováni a pečlivě opatrováni. Kuchař vám na požádání
ukáže i certifikát s fotografií vaší večeře.
Víte, že japonská kuchyně byla v prosinci 2013 jako jedna z
pouhých tří světových kuchyní zapsána na seznam nehmotného
kulturního Světového dědictví UNESCO? Více o japonské kuchyni
najdete v našem speciálním podrobném článku.
|
1.-2. den:
Praha – Tokio: přílet večer; k večeři
tradiční a oblíbené japonské „jídlo na
cesty“bentó v pohodlném expresu z letiště;
ubytování.
3. den:
Tokio: čtvrť Asakusa – atmosférický
chrám Sensódži a brána Kaminarimon; výlet
lodí po řece Sumida, císařská
zahrada Hamarikjú; procházka slavnou čtvrtí
obchodů a bankGinza s divadlem Kabukiza a
elegantní supermoderní čtvrtí Šiodome; řízená
degustace slavného japonského rýžového vína sake; večeře ve
znamení kuchyně tropického souostroví
Okinawa s oblíbenými specialitami, jako je
rafute, gója čampuru či
sukugarasu, na trávení si můžete dát
sklenku nejsilnější japonské
pálenkyawamori.
4. den:
Tokio – Nikkó : výlet expresem do jednoho z
nejkrásnějších míst v Japonsku – hrobky
největších z šógunů Tokugawav
prastarých cedrových lesích, chrám Rinnódži,
svatyně Tóšógú, Taijúin a další památky; po návratu při dobrém
počasí pohledna Tokio z nejvyšší
TV věže na světě (634 m) – Sky Tree; k
večeři ochutnáme křupavou tempuru – nejčerstvější
ryby, krevety, místní houby a zelenina
smažené do zlatova v těstíčku, to vše podávané se
speciální omáčkou a polévkou miso.
5. den:
Tokio – Himedži – Ósaka: přejezd šinkansenem do Himedži –
návštěva největšího a nejkrásnějšího
původně dochovaného japonského hradu; podvečerní Ósaka –
div moderní architektury Umeda Sky
Buildingse střešní observatoří pod
otevřeným nebem; povečeříme nejslavnější japonské jídlo
suši tak, jak má být připraveno a jak má vypadat –
tuňák, který se rozplyne na jazyku, losos, sladké
krevety, sněhový krab a neskutečný výběr neznámých
a exotických ryb; pro zájemce noční Ósaka –
procházka retro čtvrtí Šinsekai, kde můžeme
ochutnat vyhlášenou ósackou
specialitutakojaki (těstové kuličky plněné
chobotnicí), čtvrť jídla a zábavy Namba s arkádami
Dótombori a mostem Ebisubaši.
6. den:
Kjóto : celodenní prohlídka císařského města s
nejkrásnějšími památkami, kulturními perlami
Japonska – slavný chrám Kijomizudera
vysoko nad městem, chrámový komplex Zenrindži,
jedna z nejfotografovanějších památek v Japonsku – Zlatý
pavilon v chrámu Kinkakudži; procházka uličkami
starého Kjóta; k večeři si dopřejeme vrcholný
kulinářský zážitek –slavné kóbské hovězí
(z tzv. japonského skotu wagjú) v jedné z nejlepších teppanjaki
restaurací v Japonsku.
7.-8. den:
Kjóto – Nara – Ósaka – Praha: výlet
vlakem do tradičního centra japonského buddhismu –
velký Buddha v největší dřevěné stavbě na světě v
chrámu Tódaidži; procházka v atmosférické
svatyni Fušimi Inari, světově známé díky filmu
Gejša; večeře v typické místní hospodě
izakaja s obrovským výběrem nejoblíbenějších
japonských jídel, jako je grilované maso na špejli
jakitori, skvělá smažená ryba
hokke, sašimi a mnohé další; večer odlet
z ósackého letiště Kansai, přílet do ČR 8. den.
|