Amsterdam Skvele turisticke atrakce a pamatky

Amsterdam – Skvělé turistické atrakce a památky

Obsah

Rijksmuseum

Rijksmuseum je jedním z největších muzeí v Nizozemsku a domovem velké sbírky nizozemského umění. Uvidíte zde díla slavných malířů, jako je Rembrandt, Vermeer nebo Van Gogh. Muzeum stojí v krásně zrekonstruované budově z 19. století a kromě malířských děl zde naleznete i sbírky nábytku, šperků a dalších historických artefaktů.

Anne Frankův dům

Anne Frankův dům je muzeum věnované osudu Anne Frankové a celé její rodiny během druhé světové války. Návštěvníci mohou procházet skrytými místnostmi, ve kterých se rodina ukrývala, a prohlédnout si originální deník, který Anne psala během svého skrývání.

Vondelpark

Vondelpark je největším a nejoblíbenějším parkem v Amsterdamu. Nabízí klidný únik z městského shonu a je ideálním místem na piknik nebo odpočinek. Park je také domovem různých soch a uměleckých děl, které dodávají parku unikátní atmosféru.

Van Goghovo muzeum

Toto muzeum je věnováno životu a dílu slavného nizozemského malíře Vincenta van Gogha. V expozici naleznete jeho obrazy, korespondenci a osobní předměty, které vám pomohou lépe porozumět jeho tvorbě a vývoji jeho uměleckého stylu.

Jordaan

Jordaan je malá, ale malebná čtvrť v centru Amsterdamu. Procházka jejími úzkými uličkami a kanály je skvělým způsobem, jak poznat autentickou atmosféru města. Zdejší kavárny, obchody a tržnice nabízejí bohatou paletu místních specialit.

Červené světlo

Tato kontroverzní část Amsterdamu je známá svými výlohami s pracujícími prostitutkami a kavárnami, kde je legálně možné si zakoupit drogy. Pro mnoho návštěvníků je to fascinující a odlišná stránka města, kterou stojí za to vidět, i když to nemusí být pro každého.

Amsterdamský kanálový okruh

Kanálový systém v Amsterdamu je doplňkem městské architektury a je zapsán na seznamu světového dědictví UNESCO. Procházka po břehu nebo plavba lodí kanály je nezapomenutelný zážitek, který vám umožní spatřit město z jiné perspektivy.

Královský palác

Tento monumentální palác se nachází na náměstí Dam a je jednou ze symbolů královského města. Jeho honosná architektura a bohaté vnitřní prostory skýtají pohled na tradiční nizozemské umění a historické exponáty.

NEMO Science Museum

Toto interaktivní muzeum je skvělým způsobem, jak se naučit něco nového o vědě a technologii. Nabízí mnoho experimentů a aktivit, které jsou určeny pro návštěvníky všech věkových kategorií.

Bloemenmarkt

Bloemenmarkt je plovoucí květinový trh nacházející se přímo na kanále Singel. Nabízí široký výběr květin, cibulí a dalších rostlinných dekorací. Pokud milujete květiny a zahradničení, určitě si sem musíte zajít.

Nejčastější dotazy turistů

Kdy je nejlepší čas navštívit Amsterdam?
Nejlepší období pro návštěvu Amsterdamu je od dubna do září, kdy je počasí teplejší a mnoho akcí a festivalů se koná venku.

Kolik dní bych měl/a strávit v Amsterdamu?
Pro poznání hlavních atrakcí a památek doporučujeme zůstat v Amsterdamu minimálně 3-4 dny.

Je možné půjčit si kolo v Amsterdamu?
Ano, Amsterdam je známý svými cyklistickými stezkami a půjčovnami kol. Je to skvělý způsob, jak se snadno dostat do vzdálenějších částí města.

Je v Amsterdamu bezpečno?
Amsterdam je obecně považován za bezpečné město, ale stejně jako v jiných velkých městech, je vhodné dbát na své cennosti a vždy si dávat pozor na své věci.

Existuje v Amsterdamu nějaká turistická karta?
Ano, Amsterdam nabízí různé druhy turistických karet, které vám umožní navštěvovat památky a využívat veřejnou dopravu s většími slevami.

Itineráře

Seznam míst