Brusel 5 nejlepsich mist k navsteve

Brusel – 5 nejlepších míst k návštěvě

Obsah

Grand Place

Grand Place je náměstí v centru Bruselu a patří k nejkrásnějším náměstím na světě. Je obklopeno krásnými historickými budovami a je zapsáno na seznamu světového dědictví UNESCO. Každý rok se zde koná slavný květinový trh, který přitahuje desítky tisíc turistů z celého světa.

Pro více informací navštivte Google Maps (50.8467,4.3525).

Atomium

Atomium je nejznámější symbol Bruselu. Jedná se o model molekuly železa zvětšený 165 miliardkrát. Uvnitř Atomia se nachází expozice věnovaná historii a vědě. Návštěvníci si mohou vychutnat krásný výhled z rozhledny, která se nachází v nejvyšší části stavby.

Pro více informací navštivte Google Maps (50.8949,4.3414).

Králův palác

Králův palác je oficiální rezidence belgického krále. Každý rok je možné si prohlédnout některé části paláce během letních měsíců, kdy je otevřen pro veřejnost. Okolo paláce se nacházejí krásné zahrady, které jsou přístupné celoročně.

Pro více informací navštivte Google Maps (50.8438,4.3631).

Manneken Pis

Malý soška Manneken Pis je jednou z nejznámějších atrakcí v Bruselu. Soška představuje nahého chlapečka, který močí do fontány. Jedná se o symbolem města a existuje mnoho legend a příběhů, které se točí kolem této ikonické sošky.

Pro více informací navštivte Google Maps (50.8456,4.3507).

Park Bruselský

Park Bruselský je největším veřejným parkem v centru města. Procházka parkem nabízí krásný únik od rušného městského života a je ideální pro pikniky a odpočinek. V parku se také nachází malý jezírko a několik památných stromů.

Pro více informací navštivte Google Maps (50.8466,4.3669).

Cinquantenaire

Cinquantenaire je obrovský park s monumentální bránou a triumfálním obloukem. Park slouží jako centrum sportu, kultury a rekreace a často se zde konají různé události a festivaly. Z vrcholu triumfálního oblouku je nádherný výhled na celé město.

Pro více informací navštivte Google Maps (50.8416,4.3934).

Muzejská čtvrť

V muzejské čtvrti se nachází mnoho prestižních muzeí, jako například Královské muzeum výtvarných umění, Muzeum přírodních věd a další. Pro milovníky umění a historie je návštěva této části Bruselu nezapomenutelným zážitkem.

Pro více informací navštivte Google Maps (50.8426,4.3880).

Muzeum komiksu

Brusel je známý jako hlavní město evropského komiksu a Muzeum komiksu věnuje velkou pozornost této specifické formě umění. Návštěvníci se zde mohou seznámit s historií a tvorbou nejznámějších belgických komiksů.

Pro více informací navštivte Google Maps (50.8566,4.3595).

Katedrála sv. Michaela

Katedrála sv. Michaela je nejstarší a největší katolickou katedrálou v Bruselu. Stavba je zasvěcena archandělu Michalovi a zaujme svými gotickými detaily a nádhernými vitrážemi. Interiér katedrály je stejně impozantní jako exteriér.

Pro více informací navštivte Google Maps (50.8611,4.3483).

Královské skleníky

Královské skleníky jsou součástí královských zahrad, které jsou přístupné pouze po omezenou dobu během jara. Skleníky nabízí ohromující sbírku exotických rostlin a jsou považovány za jedny z nejkrásnějších historických skleníků na světě.

Pro více informací navštivte Google Maps (50.8906,4.3596).

Nejčastější dotazy turistů

Jak se dostat do centra Bruselu z letiště?

Nejjednodušší způsob, jak se dostat z letiště do centra Bruselu, je vlakem. Jízda trvá přibližně 20 minut a odvezou vás z letiště do hlavního nádraží.

Kde v Bruselu najdu nejlepší belgické hranolky?

Pro ty nejlepší belgické hranolky doporučujeme navštívit restauraci Frites Atelier, která se nachází nedaleko Grand Place.

Je nutné si předem rezervovat vstupenky do Atomia?

V sezóně doporučujeme si vstupenky rezervovat předem online, zejména pokud plánujete návštěvu o víkendu nebo během letních prázdnin.

Kolik dní bych měl(a) strávit v Bruselu, abych viděl(a) všechny hlavní atrakce?

Pro důkladnou návštěvu všech hlavních atrakcí v Bruselu doporučujeme strávit ve městě minimálně 3-4 dny.

Jaké jsou typické suvenýry z Bruselu?

Typické suvenýry z Bruselu zahrnují belgickou čokoládu, pivo, dentální rty a různé figurky spojené s Manneken Pis.

Itineráře

Seznam míst