Praha Tajemstvi Krkonosskych vrcholu

Praha – Tajemství Krkonošských vrcholů

Obsah

Krkonoše

Krkonoše jsou nejvyšší pohoří v České republice a nabízejí nádhernou přírodu, čistý vzduch a skvělé turistické trasy. V zimě se zde můžete těšit na lyžování a snowboarding, v létě na pěší túry a cykloturistiku. Nejznámější dominantou pohoří je hora Sněžka.

Sněžka

Sněžka je nejvyšší hora Krkonoš a zároveň i nejvyšší vrchol v České republice. Je zde nádherný výhled na okolní krajinu a za dobré viditelnosti lze zahlédnout i polská pohoří. Na vrchol se dá dojít pěšky nebo využít lanovku.

Panský rozcestí

Panský rozcestí je oblíbenou výchozí trasou pro túry do Krkonoš. Zde najdete informační tabule, kde se můžete dozvědět o historii pohoří a jeho flóře a fauně. Tato lokalita je vhodná pro začátečníky i zkušené turisty.

Labská bouda

Labská bouda je horská chata, která se nachází v Labské kotlině v nadmořské výšce 1340 metrů. Je oblíbeným cílem turistů, kteří sem míří kvůli horskému prostředí a možnostem pěší turistiky.

Úpa

Úpa je horská řeka pramenící na úbočí Sněžky a protékající českou částí Krkonoš. Je vhodná pro vodáky, ale také pro pěší turisty, kteří chtějí využít šumících kaskád a vodopádů k osvěžení v letních měsících.

Samoty

Samoty jsou osady roztroušené po celých Krkonoších. Můžete sem dojít pěšky po turistických trasách a poznat tradiční horskou architekturu. V některých se nacházejí i horské chaty, kde si můžete odpočinout.

Zlatý návrší

Zlatý návrší je významnou křižovatkou turistických cest v Krkonoších. Nachází se zde křížová cesta, památník hrdinům první světové války a kvalitní restaurace. Je to místo, kde se scházejí turisté při svých výletech.

Adršpach

Adršpašsko-teplické skály jsou jedinečnou skálovou oblastí nacházející se na severním okraji Krkonoš. Najdete zde pískovcové skalní město s množstvím skalních věží a soutěsek, které přitahují milovníky horolezectví a turisty.

Krkonošské muzeum

Krkonošské muzeum v Jilemnici je skvělým místem, kde se můžete dozvědět o historii pohoří, lidové kultuře a tradicích. Muzeum má bohaté sbírky vztahující se k historii hornictví, zemědělství a turistiky v Krkonoších.

Benecká hora

Benecká hora je malé lyžařské středisko, které se nachází nedaleko města Vrchlabí. Nabízí několik sjezdovek, které jsou vhodné jak pro začínající lyžaře, tak i pro pokročilé. Je ideálním místem pro rodinnou rekreaci v zimních měsících.

Nejčastější dotazy turistů

Kdy je nejlepší čas na návštěvu Krkonoš?

Nejlepší čas na návštěvu Krkonoš záleží na vašich preferencích. Zimní měsíce jsou vhodné pro lyžování a sněžné radovánky, zatímco léto je ideální pro pěší túry a cykloturistiku.

Kde se dá ubytovat v Krkonoších?

V Krkonoších najdete mnoho penzionů, horských chat a hotelů. Nejpopulárnějšími destinacemi pro ubytování jsou Špindlerův Mlýn, Harrachov či Pec pod Sněžkou.

Jak se dostanu do Krkonoš?

Nejsnazší cestou, jak se dopravit do Krkonoš, je autem. Z větších měst v České republice je také možné využít veřejnou dopravu, například autobusy nebo vlaky.

Je nutné mít vstupenku do národního parku?

Ano, pro vstup do národního parku Krkonoše je třeba mít platnou vstupenku, kterou lze zakoupit ve správních střediscích NP.

Jsou Krkonoše vhodné pro rodiny s dětmi?

Ano, Krkonoše nabízejí spoustu aktivit vhodných pro rodiny s dětmi. V létě se dá podnikat pěší turistika, v zimě lyžování a snowboarding.

Itineráře

Seznam míst s GPS souřadnicemi