Cesko Za dobrodruzstvim do Krkonosskych lesu

Česko – Za dobrodružstvím do Krkonošských lesů

Obsah

KRNAP

Krkonošský národní park (KRNAP) je jednou z nejvýznamnějších přírodních lokalit v České republice. Nachází se zde rozmanitá flora a fauna, a také unikátní krajina tvořená skalními útvary, horskými loukami a lesy. Park je ideálním místem pro turisty, kteří chtějí objevovat krásy přírody.

Snezka

Snezka je s výškou 1603 metrů nejvyšší horou v České republice. Je oblíbeným cílem turistů, kteří milují horské výstupy a krásné výhledy. Z vrcholu Snežky je možné vidět panoramatické pohledy na krásnou krkonošskou krajinu.

Labská bouda

Labská bouda je horská chata nacházející se v Labské kotlině. Je výchozím bodem pro výlety do okolního horského terénu a nabízí také ubytování pro turisty. Z Labské boudy se dá vyrazit na výstup na vrchol Snežky nebo na procházky po okolních stezkách.

Jánské Lázně

Jánské Lázně jsou známé svými léčivými prameny a wellness službami. Je to skvělé místo pro relaxaci a odpočinek v horském prostředí. Navíc okolní příroda nabízí mnoho možností pro procházky a výlety.

Pec pod Sněžkou

Pec pod Sněžkou je oblíbeným horským střediskem, ze kterého je možné se vydat na výlety do okolní krajiny. Město samotné nabízí mnoho možností pro ubytování, stravování a zábavu.

Samoty

Samoty jsou osady a horské chaty rozeseté v krkonošské krajině. Jsou to skvělá místa pro klidný odpočinek a vychutnání si prostředí přírodního parku.

Špindlerův Mlýn

Špindlerův Mlýn je největším horským střediskem v České republice. Nabízí širokou škálu možností pro zimní i letní sporty a zábavu. Město je také výchozím bodem pro výlety do okolní krajiny.

Krkonošské muzeum

Krkonošské muzeum se nachází v Jilemnici a nabízí pohled do historie a kultury Krkonoš. Expozice zahrnují například tradiční lidovou architekturu, řemesla a zvyky obyvatel regionu.

Pancerovka

Pancerovka je skalní útvar v Jičínské pahorkatině, který je oblíbeným místem pro horolezce a turisty. Nabízí krásné výhledy do okolí a možnost prozkoumání zajímavých skalních formací.

Krkonoše

Krkonoše jsou pohoří na česko-polské hranici a nabízejí nádhernou přírodu, turistické trasy a lyžařská střediska. Je to ideální místo pro milovníky horské turistiky a zimních sportů.

Nejčastější dotazy turistů

Jaká je nejlepší doba na návštěvu Krkonoš?

*Nejlepší doba na návštěvu Krkonoš závisí na preferencích turistů. Letní období je ideální pro turisty, kteří chtějí podnikat výlety a procházky, zatímco zimní období láká lyžaře a snowboardisty. Jinak Krkonoše nabízejí krásné zážitky po celý rok.*

Jsou Krkonoše vhodné pro rodiny s dětmi?

*Ano, Krkonoše nabízejí mnoho aktivit a zábavy pro rodiny s dětmi. Mnoho turistických tras je vhodných pro výlety s dětmi a v horských střediscích jsou také vyhrazené zóny pro děti.*

Jak se dostanu do Krkonoš hromadnou dopravou?

*Do Krkonoš je možné se dostat autobusem nebo vlakem, které jezdí do okolních měst a horských středisek. Odtud je pak možné využít místní dopravu nebo taxi.*

Kde najdu informace o turistických trasách?

*Informace o turistických trasách lze získat v informačních centrech v okolních městech, turistických střediscích nebo online na webových stránkách Krkonošského národního parku.*

Je nutné mít povolenku k vstupu do KRNAP?

*Ano, pro vstup do Krkonošského národního parku je potřeba mít platnou povolenku. Lze ji zakoupit v informačních centrech nebo vyplnit online na webových stránkách KRNAP.*

Externí odkazy

Odkazy na itineráře:

Seznam míst

Odkazy na místa: