Lisabon – Kdo by odolal té kráse?

Obsah

Lisabon – Kdo by odolal té kráse?

Lisabon, hlavní město Portugalska, je jedním z nejžádanějších cestovatelských destinací v Evropě. Město je známé svou bohatou historií, malebnými uličkami, úchvatnými výhledy a skvělou kuchyní. Mezi hlavní turistické atrakce patří Belem Tower, Jeronimos Monastery, São Jorge Castle, Bairro Alto and Alfama. Pro milovníky umění je také nedílnou součástí návštěvy muzeum Gulbenkian.

Porto

Porto, druhé největší město Portugalska, se nachází na severozápadě země. Město je známé svými úchvatnými stavbami, jako je Dom Luis I Bridge a Porto Cathedral. Pro milovníky vína je nevyhnutelnou zastávkou návštěva portských sklepů, kde si můžete vychutnat různé druhy portského vína.

Sintra

Sintra je malebné městečko, které se nachází nedaleko Lisabonu. Město je známé svými krásnými paláci a zahradami, jako je Pena Palace, Quinta da Regaleira a Castle of the Moors. Pro milovníky přírody je ideálním místem návštěva Parque Natural de Sintra-Cascais s nádhernými výhledy na okolní krajinu.

Algarve

Algarve je region na jihu Portugalska, který je známý svými úchvatnými plážemi, útesy a skalami. Mezi hlavní turistické atrakce patří Praia da Marinha, Benagil Cave a Cape St. Vincent. Pro milovníky vodních sportů je Algarve rájem pro surfování, potápění a plachtění.

Faro

Faro, hlavní město Algarve, je historické město plné architektonických skvostů. Mezi nejzajímavější místa patří Faro Cathedral, Arco da Vila and the Old Town. Pro milovníky přírody je zase nevyhnutelnou zastávkou návštěva Ria Formosa Natural Park s bohatou faunou a flórou.

Nazare

Nazare je malebné rybářské městečko, které leží na pobřeží Atlantiku. Město je známé svými obrovskými vlnami a je vyhledávaným surferským rájem. Pro milovníky tradičního portugalského života je zase nevyhnutelnou zastávkou návštěva historické části města s úzkými uličkami a tradičními domy.

Coimbra

Coimbra je starobylé univerzitní město, které se nachází na řece Mondego. Město je známé svou historií, historickými stavbami a bohatým kulturním dědictvím. Mezi nejzajímavější místa patří Coimbra University, Joanina Library, a Sé Velha (Old Cathedral). Pro milovníky hudby a tance je zase nevyhnutelnou zastávkou návštěva Fado ao Centro s autentickými fado koncerty.

Obidos

Obidos je malebné opevněné městečko, které se nachází na kopci ve středním Portugalsku. Město je známé svými úzkými dlážděnými uličkami, bílými domy a květinovými balkony. Pro milovníky tradičního portugalského jídla je nevyhnutelnou zastávkou návštěva tradičních restaurací s regionální kuchyní.

Madeira

Madeira je ostrovní destinace, která je známá svými nádhernými zahradami, přírodními parky a úchvatnými výhledy na oceán. Mezi nejzajímavější místa patří Funchal, Monte Palace Tropical Garden, a Levada Walks. Pro milovníky dobrodružství je nevyhnutelnou zastávkou návštěva útesu Cabo Girão, který patří mezi nejvyšší útesy na světě.

Azory

Azory jsou skupina devíti sopečných ostrovů, které leží uprostřed Atlantiku. Ostrovy jsou známé svými přírodními krásami, termálními prameny a bohatým mořským životem. Mezi hlavní turistické atrakce patří Lagoa das Sete Cidades, Furnas, a Whale Watching. Pro milovníky adrenalinových sportů je nevyhnutelnou zastávkou návštěva sopečných kráterů a jezer.

Nejčastější dotazy turistů

Kdy je nejlepší doba navštívit Portugalsko?

Nejlepší doba k návštěvě Portugalska je od května do září, kdy je počasí nejstabilnější a teploty jsou příjemné. V tuto dobu můžete vychutnat slunečné dny na pláži a prozkoumat památky a přírodní krásy Portugalska.

Je nutné mluvit portugalsky?

Většina obyvatel Portugalska hovoří anglicky a turistům bude poskytována služba i v angličtině. Nicméně, základní znalost portugalštiny může být v některých případech užitečná, zejména mimo turistické centra.

Kolik dní bych měl/a strávit v Portugalsku?

I když závisí na tom, jaké památky a aktivity plánujete podniknout, doporučuje se strávit minimálně týden v Portugalsku, abyste mohli prozkoumat hlavní města a přírodní krásy země. Nicméně, na plnění toho, co nabízí Portugalsko, vám mohou být zapotřebí i dva týdny.

Je Portugalsko bezpečná destinace pro cestování?

Portugalsko je obecně považováno za bezpečnou destinaci pro cestování. Jako všude jinde, je však důležité zachovávat zdravý rozum a sledovat své věci, zejména v turisticky frekventovaných oblastech.

Jaká je místní měna v Portugalsku?

Místní měnou v Portugalsku je euro (EUR). Většina obchodů, restaurací a hotelů akceptuje platební karty, ale mít u sebe hotovost je vždy užitečné.

Itineráře

Seznam míst