Pisa jake pamatky nevynechat v teto historicke italske destinaci

Pisa – jaké památky nevynechat v této historické italské destinaci

Obsah

Soumrak nad Šikmou věží

Pisa je proslulá svou Šikmou věží, která byla postavena v 12. století a dodnes přitahuje tisíce návštěvníků. Věž je součástí náměstí Piazza dei Miracoli a patří k nejznámějším symbolům Itálie. Kromě fascinující architektury si můžete užít nádherný výhled na město a okolní krajinu z vrcholu 294 schodů.

Chrám ve městě

Další nevynechatelnou památkou je katedrála Duomo di Pisa, která se nachází na náměstí Piazza dei Miracoli. Katedrála je pozoruhodná svou architekturou a vnitřní výzdobou, včetně fragmentů z různých období v italském umění.

Náměstí zázraků

Toto náměstí je jedním z nejvíce fotografovaných míst v Itálii a turisté se sem hrnou kvůli světoznámé Šikmé věži, katedrále a baptisteriu. Kromě těchto památek můžete navštívit i hřbitov Camposanto Monumentale.

Botanická zahrada

Botanická zahrada v Pise je jednou z nejstarších na světě a určitě stojí za návštěvu. Na rozloze 3,5 hektaru zde naleznete mnoho druhů rostlin z různých částí světa.

Náměstí rytířů

Toto náměstí je historickým centrem Pisy a domovem několika významných památek, včetně Palazzo della Carovana, který nyní slouží jako hlavní sídlo Scuola Normale Superiore.

Kostel Santa Maria della Spina

Tento malebný kostel se nachází na břehu řeky Arno a patří k nejkrásnějším gotickým stavbám v Pise. Kostel je zasvěcen Panně Marii a pochází z 13. století.

Národní muzeum San Matteo

Muzeum San Matteo je známé svými sbírkami italského umění od raného středověku po renesanci. Můžete zde obdivovat sochy, oltářní obrazy, fresky a mnoho dalších artefaktů.

Korsika

Pisa je výchozím místem pro výlety na Korsiku, což je francouzský ostrov nacházející se v Tyrhénském moři. Pro milovníky přírody a dobrodruhů je to skvělá příležitost prozkoumat nádhernou přírodu, pláže a malebná města ostrova.

Palác Blu

Tato historická budova slouží jako centrum pro výstavy, koncerty a kulturní události. V paláci naleznete sbírky starožitného nábytku, obrazy a další umělecká díla.

Tuttomondo

Tuttomondo je velké graffiti vytvořené americkým umělcem Keithem Haringem. Tato barevná a živá street art je umístěna na zdi kostela v blízkosti nádraží v Pise.

Nejčastější dotazy turistů

Kolik stojí vstup na náměstí Piazza dei Miracoli?

Vstup na náměstí je zdarma, ale vstupenky na věž, katedrálu a baptisterium si lze zakoupit individuálně nebo jako kombinované vstupenky.

Jak se dostanu na Korsiku z Pisy?

Existuje pravidelná trajektová linka mezi Pise a několika přístavy na Korsice. Cesta trvá asi 6 hodin.

Je možné si rezervovat prohlídku Šikmé věže předem?

Ano, doporučuje se si vstupenky rezervovat předem, protože omezený počet návštěvníků je vpouštěn na věž každou hodinu.

Kde se nachází nejlepší vyhlídka na město?

Nejlepší vyhlídku získáte ze Šikmé věže, ale také z nádvoří katedrály a z břehů řeky Arno.

Existují nějaké další zajímavé výlety poblíž Pisy?

Ano, můžete navštívit město Lucca, známé svými dochovanými hradbami, nebo Vesnormanno, malou vesnici na skalnatém útesu.

Itineráře

3 denní itinerář

7 denní itinerář

14 denní itinerář

Seznam míst