Abu Dhabi Mesto kontrastu a

Abu Dhabi – Město kontrastů a luxusu

Obsah

Velká mešita Sheikh Zayed

Velká mešita Sheikh Zayed je jednou z největších mešit na světě a klade důraz na propojení islámské architektury a moderních designových prvků. Návštěvníci zde budou okouzleni mohutnými mramorovými sloupy, vznešeným krytým chodbami a nádhernými mozaikami. Mešita je také domovem největšího koberce a lustru na světě, což stojí za návštěvu.

Emirates Palace

Luxusní hotel Emirates Palace patří mezi nejprestižnější hotely na světě. Návštěvníci si nemohou nechat ujít prohlídku tohoto působivého komplexu, který zdobí zahrady, fontány a impozantní architektura. Dokonce i pokud si nemůžete dovolit zůstat v hotelu, můžete si dopřát skvělý čajový dýchánek nebo večeři v jedné z místních restaurací.

Yas Island

Yas Island je ostrov plný zábavy a adrenalinových zážitků. Od rychlostních jízd na okruhu Yas Marina Circuit, přes obrovský vodní park až po nákupní centra a luxusní hotely, tento ostrov nabízí zábavu pro každého.

Corniche

Corniche je malebná promenáda podél pobřeží Abu Dhabi, která nabízí krásné výhledy na Perský záliv. Návštěvníci zde mohou relaxovat na pláži, projít se po nábřeží nebo si vychutnat pohled na moderní mrakodrapy a klasické dhows.

Louvre Abu Dhabi

Louvre Abu Dhabi je zázračnou konstrukcí architekta Jeana Nouvela, která kombinuje moderní design s tradičními prvky. Mimo jiné zde návštěvníci najdou sbírku umění z celého světa, včetně klasických i moderních děl.

Most Sheikh Zayed

Tento nápaditý most je jedním z nejikoničtějších prvků moderní abúzabské architektury. Přes něj vedou i cyklostezky a pěší chodníky, nabízející nádherný výhled na město a záliv.

Qasr Al Hosn

Qasr Al Hosn je nejstarší kamenná budova v Abu Dhabi a dříve sloužila jako sídlo vládnoucí rodiny. Dnes v ní najdete muzeum a kulturní centrum, kde se můžete dozvědět více o historii a tradicích Spojených arabských emirátů.

Saadiyat Island

Saadiyat Island je centrem kultury a umění v Abu Dhabi. Zde se nachází muzeum Guggenheim Abu Dhabi, Národní muzeum Zayed a pláže s jemným pískem, což činí tento ostrov atraktivním cílem pro milovníky kultury i odpocinku.

Ferrari World

Ferrari World je zábavní park, který nabízí adrenalinové atrakce inspirované legendární italskou automobilkou Ferrari. Nejrychlejší horská dráha na světě, simulátory závodů a další zábava čeká na milovníky automobilů a adrenalinových zážitků.

Al Ain Zoo

Al Ain Zoo nabízí zážitky pro celou rodinu. Můžete zde vidět rozmanité druhy zvířat a naučit se o jejich životě a prostředí, ve kterém žijí. Pro milovníky přírody je to skvělá příležitost strávit den venku.

Nejčastější dotazy turistů

Kdy je nejlepší čas navštívit Abu Dhabi?

Nejlepší období pro návštěvu Abu Dhabi je od října do května, kdy je příjemné počasí a není takové vedro jako v létě.

Potřebuji vízum pro návštěvu Abu Dhabi?

Pro většinu zemí platí, že občané potřebují vízum pro vstup do Spojených arabských emirátů. Je důležité si ověřit aktuální informace na velvyslanectví nebo konzulátu.

Jak se dopravovat v Abu Dhabi?

Ve městě je spousta možností dopravy včetně taxíků, metra a autobusů. Pro turisty je také značně populární půjčení auta.

Je v Abu Dhabi bezpečno?

Abu Dhabi je známé pro svou vysokou úroveň bezpečnosti a bezpečnostních opatření. Nicméně je vždy důležité dbát na základní bezpečnostní opatření během cestování.

Co si vzít s sebou na návštěvu Abu Dhabi?

Při návštěvě Abu Dhabi je důležité mít u sebe vodu, sluneční ochranu, lehké oblečení a respektující oblečení pro návštěvu náboženských míst.

Itineráře

Seznam míst