Decin Pestra nabidka kulturnich aktivit

Děčín – Pestrá nabídka kulturních aktivit

Obsah

Hrad Děčín

Hrad Děčín je dominantou města a nejvýznamnější historickou památkou v regionu. Svému majestátnímu vzhledu vděčí rekonstrukci provedené v 18. století. Uvnitř hradu naleznete expozice zaměřené na historii a kulturu tohoto místa.

Děčínská kotlina

Děčínská kotlina je malebné údolí řek Labe a Ploučnice. Tvoří ideální podmínky nejen pro turistiku, ale také pro cyklistiku a vodní sporty. Přírodní krásy a jedinečná flora a fauna zde lákají mnoho návštěvníků každý rok.

Saský dům

Saský dům je jednou z nejvýznamnějších barokních staveb v Děčíně. Původně sloužil jako sídlo saského obchodního domu a dnes je zde umístěna výstavní síň, která představuje historii a kulturu města a okolí.

Kostel Nejsvětější Trojice

Kostel Nejsvětější Trojice je jednou z nejstarších sakrálních staveb v Děčíně. Tento pozoruhodný barokní kostel s bohatou historií stojí za návštěvu pro svou architekturu a umělecké hodnoty.

Děčínský zámek

Děčínský zámek patří k nejvýznamnějším památkám města. Svému návštěvníkovi nabízí pohled do historie a umožňuje procházku v krásném parku. Sídlí zde také galerie s bohatou sbírkou uměleckých děl.

Kamencové jezero

Kamencové jezero je bývalý lom na pískovec, který se stal oblíbeným rekreačním místem. Nabízí možnosti koupání, ale také například rybaření, plavby na půjčovnách loděk a šlapadla, a samozřejmě také mnoho míst pro pikniky.

Děčínská výletní loď

Děčínská výletní loď je nejstarší říční parník na Labe. Provozuje pravidelné výlety pro turisty, kteří si tak mohou vychutnat pohled na krásy Děčínské kotliny z vody. Loď pořádá také tematické plavby.

Děčínská výletní lanovka

Děčínská výletní lanovka vede z Děčína na Růžový vrch. Tato turistická atrakce je oblíbená jak u dospělých tak u dětí. Z vrcholu je nádherný výhled na město a okolní krajinu.

Děčínský soutok

Děčínský soutok je místo, kde se setkávají řeky Labe a Ploučnice. Tento přírodní fenomén vytváří nádhernou krajinu. Mnoho turistů si sem rádo zajde na procházku a odpočinek.

Orlík

Orlík je vyhlídka na levém břehu Labe nad soutokem s Ploučnicí. Návštěvníci si zde mohou vychutnat úžasný výhled na Děčín a jeho okolí. Je to skvělé místo pro fotografování a relaxaci.

Nejčastější dotazy turistů

Kolik stojí vstupné do hradu Děčín?

Vstupné do hradu Děčín stojí 90 Kč pro dospělé a 60 Kč pro děti a seniory.

Kde se nachází nejbližší informační centrum v Děčíně?

Nejbližší informační centrum se nachází v centru města na náměstí Svobody.

Jaký je jízdní řád děčínské výletní lodě?

Jízdní řád děčínské výletní lodě je k dispozici online na oficiálních stránkách společnosti.

Kde se dá zaparkovat v blízkosti Děčínského zámku?

V blízkosti Děčínského zámku se nachází několik veřejných parkovišť, kde lze zaparkovat za poplatek.

Který den v týdnu je nejlepší k návštěvě Kamencového jezera?

Kamencové jezero je nejklidnější v pracovní dny, o víkendech se může vyskytovat větší návštěvnost.

Externí odkazy

Itineráře

Seznam míst