Olomouc Zabavna dovolena pro celou rodinu

Olomouc – Zábavná dovolená pro celou rodinu

Obsah

  1. Katedrála sv. Václava
  2. ZOO Olomouc
  3. Botanická zahrada
  4. Kouřimská kavárna
  5. Výstava UNESCO památek
  6. Smetanovy sady a rozárium
  7. Airzone Trampoline Park
  8. Olomoucká dětská kooperativa
  9. Horse Ranch U Perglů
  10. Křížovatka – Centrum volného času

Katedrála sv. Václava

Katedrála sv. Václava se nachází v centru Olomouce a je jedním z nejvýznamnějších historických památek v kraji. Je známá svými barokními prvky a vnitřní výzdobou. Věž katedrály nabízí nádherný výhled na město a okolní krajinu. Pro děti je zajímavá prohlídka s výkladem o historii a stavebních technikách.

ZOO Olomouc

ZOO Olomouc je výborným místem pro výlet s dětmi. Nabízí rozsáhlý areál s mnoha druhy zvířat, včetně ohrožených druhů. Má také dětské hřiště, herní stan, restaurace a kavárnu. Prohlídka ZOO je příležitostí k získání nových poznatků a zážitků o přírodě.

Botanická zahrada

Botanická zahrada Olomouc je ideálním místem ke krátké procházce či odpočinku. Nabízí mnoho druhů rostlin, květinové záhony a altánky. Pro děti je zde určitě zajímavá expozice s tropickými rostlinami a palem.

Kouřimská kavárna

Kavárna se nachází v centru města a nabízí pohodlné prostředí a široký výběr zákusků, dezertů a nápojů. Pro děti je zde určený koutek s hračkami a knihami. Kavárna je populárním místem mezi místními i turisty.

Výstava UNESCO památek

Výstava UNESCO památek se nachází v historickém centru města a je zaměřená na prezentaci kulturního dědictví člověka. Pro děti jsou připravené interaktivní hry a soutěže spojené s tématy výstavy. Návštěva je naplňující zážitek a možností ke vzdělání.

Smetanovy sady a rozárium

Smetanovy sady jsou oblíbeným místem pro relaxaci a procházky. Nabízejí krásné výhledy na okolní krajinu a romantická místa k odpočinku. Pro děti je zde k dispozici rozárium s řadou různých druhů květin a rostlin.

Airzone Trampoline Park

Trampoline park je ideálním místem pro dětskou zábavu a sportovní aktivity. Park nabízí velký areál s různými druhy trampolín, skákacích mol a herních prvků. Pro děti jsou také připraveny dětské trampolíny a herní zóny.

Olomoucká dětská kooperativa

Olomoucká dětská kooperativa je moderní centrum pro dětské aktivity a her. Nabízí širokou škálu zábavy, vzdělání, her a tvořivých dílen pro děti různého věku. Pro dospělé je zde kavárna a relaxační zóna.

Horse Ranch U Perglů

Horse Ranch U Perglů je ideálním místem pro rodinný výlet. Nabízí jízdy na koních, výcvik dětí a relaxaci v přírodě. Pro děti je zde zajištěna bezpečnost a zábavný program s koníky.

Křížovatka – Centrum volného času

Křížovatka je moderním centrem volného času, které nabízí širokou škálu sportovních, zábavních a kreativních aktivit pro celou rodinu. Pro děti jsou zde určeny soutěže, workshopy a koníčky.

Nejčastější dotazy turistů

Kolik stojí vstupenka do ZOO Olomouc?
Vstupné do ZOO Olomouc činí 120 Kč pro dospělé a 80 Kč pro děti do 15 let. Děti do 3 let mají vstup zdarma.

Jak se dostanu na Smetanovy sady a rozárium?
Smetanovy sady se nacházejí v blízkosti centra Olomouce a jsou dostupné pěšky nebo městskou hromadnou dopravou. Pokud chcete využít veřejnou dopravu, doporučuje se použít autobusovou linku č. 8 nebo 10.

Je potřeba rezervovat prohlídku Katedrály sv. Václava předem?
Rezervace prohlídky katedrály není nutná. Prohlídky jsou pravidelně pořádány a jsou k dispozici v různých jazycích včetně češtiny a angličtiny.

Jaké aktivity mohou děti vyzkoušet v Airzone Trampoline Park?
Pro děti jsou v parku k dispozici trampolíny, skákací moly, sportovní hry a herní prvky. Je to skvělé místo pro sportovní aktivity a zábavu pro celou rodinu.

Existuje restaurace nebo kavárna v Botanické zahradě?
Ano, v areálu botanické zahrady je kavárna, která nabízí občerstvení, dezerty a nápoje. Uprostřed krásné přírody si mohou návštěvníci odpočinout a načerpat novou energii.

Externí odkazy

Seznam míst