Olomoucky kraj Tajemstvi stredoveke Olomouce

Olomoucký kraj – Tajemství středověké Olomouce.

Obsah

Olomoucký zámek

Olomoucký zámek je jednou z nejvýznamnějších historických památek v Olomouci. Postaven byl ve středověku a od té doby prošel několika stavebními úpravami. Dnes slouží jako sídlo muzea, kde si návštěvníci mohou prohlédnout bohatou sbírku uměleckých děl a historických exponátů.

Adresa: Horní náměstí 1, 771 11 Olomouc

Česká tržnice

Česká tržnice je historická budova ve středu Olomouce, která slouží jako tržiště a centrum městského života. Zde můžete ochutnat tradiční české dobroty a zakoupit suvenýry a místní produkty.

Adresa: Horní náměstí, 771 00 Olomouc

Kostel sv. Michala

Kostel sv. Michala je jedním z nejvýznamnějších sakrálních památek ve městě. Jeho barokní architektura a nádherná vnitřní výzdoba lákají mnoho návštěvníků každoročně.

Adresa: Dolní náměstí, 779 00 Olomouc

Olomoucká univerzita

Olomoucká univerzita je jednou z nejstarších univerzit ve střední Evropě. Návštěvníci mohou navštívit univerzitní areál, historické budovy a knihovnu s bohatými sbírkami.

Adresa: Univerzitní 22, 771 11 Olomouc

Svatý Kopeček

Svatý Kopeček je významný poutní areál nacházející se nedaleko Olomouce. Na vrcholu kopce stojí bazilika Navštívení Panny Marie, která je oblíbeným cílem náboženských i turistických výletů.

Adresa: Svatý Kopeček, 783 86 Olomouc

Architektonické památky

V Olomouci můžete obdivovat mnoho krásných historických budov a památek, jako například Sloup Nejsvětější Trojice na Horním náměstí, barokní kašnu Jupiter a morový sloup na Dolním náměstí.

Slezské domy

Tři Slezské domy jsou jedním z nejcharakterističtějších komplexů budov ve středověké Olomouci. Tvoří je tři spojené domy s fasádami v renesanční, barokní a klasicistní podobě.

Adresa: Denne 39/12, 779 00 Olomouc

Olomoucké podzemí

Pro milovníky tajemna a historie je skvělou atrakcí prohlídka olomouckého podzemí. Podzemní chodby a sklepy se rozprostírají pod celým historickým centrem města a nabízejí jedinečný pohled do minulosti.

Adresa: Horní náměstí, 771 00 Olomouc

Olomoucká zoo

Olomoucká zoo je ideálním místem pro rodinný výlet. Rozprostírá se na ploše více než 42 hektarů a nabízí zábavu a poznání pro malé i velké návštěvníky.

Adresa: Wolkerova 92, 779 00 Olomouc

Svatodušní ulička

Svatodušní ulička je malebná ulička lemovaná historickými domky a obchůdky. Je ideálním místem pro procházku a nakupování suvenýrů a místních produktů.

Adresa: Svatodušní, 779 00 Olomouc

Nejčastější dotazy turistů

Kdy je Olomoucký zámek otevřen pro veřejnost?

Olomoucký zámek je otevřen každý den od 9:00 do 17:00.

Je nutná rezervace pro prohlídku olomouckého podzemí?

Prohlídky olomouckého podzemí jsou dostupné bez rezervace, ale doporučuje se přijít alespoň 15 minut před plánovaným začátkem.

Kolik stojí vstup do Olomoucké zoo?

Vstupné do Olomoucké zoo je 150 Kč pro dospělé a 100 Kč pro děti do 15 let.

Kde se nachází nejlepší vyhlídkové místo v Olomouci?

Jedním z nejlepších vyhlídkových míst v Olomouci je bazilika na Svatém Kopečku, odkud se naskytá krásný výhled na město.

Itineráře

Seznam míst