Barcelona 7 denni itinerar

Barcelona – 7 denní itinerář

Program

Den 1

Vítejte v Barceloně! První den si můžete prohlédnout nejznámější památky jako Sagrada Familia, Park Güell a Barri Gotic. Nezapomeňte ochutnat také tradiční španělské tapas v některé z místních restaurací. Večer si můžete užít flamenco ve čtvrti El Raval.

Den 2

Druhý den doporučujeme navštívit Montjuïc, kde můžete vidět například Montjuïc Castle nebo Font Magica. Pro milovníky umění je pak skvělou volbou návštěva muzeí Picasso a Joan Miró. Večer si můžete dát drink v jednom z barů podél pláže Barceloneta.

Den 3

Třetí den se vydejte do čtvrti Poble Espanyol, kde najdete repliky různých španělských vesnic. Poté můžete navštívit místní trhy, jako je například La Boqueria. Večer doporučujeme procházku po nábřeží Rambla del Mar.

Den 4

Čtvrtý den si můžete udělat výlet do blízkého města Sitges, které je známé svými plážemi a festivaly. Po návratu do Barcelony si můžete zajít na tapas ve čtvrti Gracia nebo na večeři do restaurace s výhledem na moře.

Den 5

Pátý den doporučujeme navštívit Tibidabo, odkud se nabízí úchvatný výhled na celé město. Poté si můžete udělat procházku po nákupní ulici Passeig de Gracia a navštívit některé z místních butiků. Večer si můžete zajít na flamenco show do jednoho z místních klubů.

Den 6

Šestý den si můžete udělat výlet do blízkého parku Collserola, kde si můžete užít přírodu a klid. Poté doporučujeme návštěvu Camp Nou, domovského stadionu fotbalového klubu Barcelona. Večer si můžete zajít na drink do místního baru v čtvrti Eixample.

Den 7

Poslední den v Barceloně si můžete užít relaxaci na pláži, například na populární pláži Barceloneta. Poté si můžete zajít na poslední nákupy nebo si dopřát wellness ve místním spa. Večer si můžete dát večeři v některé z místních restaurací s výhledem na západ slunce nad mořem.

Nejčastější dotazy turistů

  1. Otevírací doba Sagrada Familia? – Sagrada Familia je otevřena denně od 9:00 do 18:00.
  2. Jak se dostanu na Park Güell? – Park Güell je dostupný metrem nebo autobusem.
  3. Kde se nachází La Boqueria? – La Boqueria se nachází na ulici La Rambla.
  4. Jak si koupím vstupenku na muzeum Picasso? – Vstupenky na muzeum Picasso můžete zakoupit online nebo přímo na místě.
  5. Jaká je nejlepší doba na návštěvu Camp Nou? – Doporučuje se navštívit Camp Nou ráno nebo odpoledne mimo zápasy.

Seznam míst