Ottawa Energeticka metropole Kanady

Ottawa – Energetická metropole Kanady

Obsah

Parliament Hill

Parliament Hill je symbolickým centrem kanadské politiky a nachází se na břehu řeky Ottawa. Tvoří ho několik historických budov, jako je Nejvyšší rada Kanady. Turisté mohou navštívit veřejné prohlídky a sledovat střídání stráží. Z návrší nabízí krásný výhled na okolní krajinu.

Prohlídky jsou k dispozici v angličtině a francouzštině a je nutné si rezervovat místo předem. V létě se zde konají různé festivaly a události, které lákají mnoho návštěvníků. Doporučuje se navštívit během večera, kdy jsou budovy osvětlené.

ByWard Market

ByWard Market je živá čtvrť plná restaurací, obchodů a trhů. Nabízí širokou škálu gastronomických zážitků od farmářských trhů po luxusní restaurace. Turisté zde mohou ochutnat tradiční kanadská jídla nebo si koupit suvenýry.

Tržiště je otevřeno celý týden a nabízí místním i návštěvníkům možnost poznat místní kulturu a tradice. Je doporučeno navštívit na snídani nebo oběd a ochutnat místní speciality jako BeaverTails nebo poutine.

Národní galerie je domovem rozsáhlé sbírky kanadského a mezinárodního umění. Nachází se v moderní budově v centru Ottawy a nabízí návštěvníkům pohled na významná umělecká díla. V galerii jsou často pořádány dočasné výstavy a kulturní akce.

Vstupenky je možné zakoupit online nebo na místě. Doporučuje se navštívit v odpoledních hodinách, kdy je galerie klidnější a je možné si díla lépe prohlédnout. Fotografování je povoleno s výjimkou některých exponátů.

Rideau Canal

Rideau Canal je historický vodní kanál, který prochází centrem Ottawy. Je zařazen na seznam Světového dědictví UNESCO a nabízí možnost procházek podél břehů nebo plavby lodí. V zimě se kanál proměňuje na kluziště, které je oblíbené mezi místními i návštěvníky.

Turisté si mohou zapůjčit kánoe nebo kánoe a projet se po kanálu. V blízkosti kanálu se nachází restaurace a kavárny, kde si mohou návštěvníci odpočinout a ochutnat místní speciality. Doporučuje se navštívit během letních měsíců.

Věž míru

Věž míru je součástí budovy Nejvyšší rady Kanady na Parliament Hill. Je symbolem kanadského míru a památkou na oběti válek. Návštěvníci se mohou vydat na výstup do věže a získat panoramatický pohled na Ottawa.

Prohlídky věže jsou k dispozici s průvodcem, který poskytuje historické informace o věži a jejím významu. Vstupenky je možné zakoupit na místě nebo online. Doporučuje se navštívit v dopoledních hodinách, kdy se vyhnete většímu množství turistů.

Kanadské muzeum historie

Kanadské muzeum historie je největší muzeum v Kanadě a nachází se v Gatineau, přes řeku Ottawa. Expozice muzea zahrnují historii kanadských domorodých kultur, kolonizace a současného života v Kanadě.

Vstupenky je možné zakoupit předem online nebo na místě. Muzeum nabízí také interaktivní výstavy a programy pro děti i dospělé. Doporučuje se navštívit v odpoledních hodinách a strávit zde celý den prozkoumáváním výstav.

Gatineau Park

Gatineau Park je rozsáhlý přírodní park zahrnující lesy, jezera a stezky. Nachází se v Gatineau, jen krátkou jízdu autem od Ottawy. Park poskytuje možnost procházek, cyklistiky a pikniků.

Vstup do parku je zdarma a nabízí mnoho aktivit pro celou rodinu. Turisté si mohou vybrat z různých tras podle obtížnosti a délky. V parku se nachází také restaurace a informační centrum.

Visutý most

Visutý most spojuje Ottawa a Gatineau přes řeku Ottawa. Je oblíbeným místem pro procházky a fotografování panoramatického výhledu. Most nabízí jedinečný zážitek při přecházení ze státu do státu.

Přístup k mostu je bezplatný a je otevřený pro chodce, cyklisty a běžce. Doporučuje se navštívit v ranních nebo večerních hodinách, kdy je na mostě klidněji a je možné si vychutnat výhled na řeku a okolní krajinu.

Národní válečný památník

Národní válečný památník je vzpomínkou na oběti válek, které zasáhly Kanadu. Nachází se nedaleko Parliament Hill a je obklopen květinami a sochami. Každý den se zde koná ceremoniál k uctění památky padlých.

Návštěvníci se mohou zúčastnit ceremoniálu a položit květiny u památníku. Památník je přístupný veřejnosti po celý den a je vhodným místem k zastavení a zamyslení nad tragédií války.

Řeka Ottawa

Řeka Ottawa je přirozeným prvkem města a nabízí možnost procházek podél břehů nebo plavby lodí. Na břehu řeky se nachází restaurace, kavárny a parky, kde si návštěvníci mohou odpočinout a relaxovat.

Proplouvání řekou lodí je oblíbenou turistickou aktivitou, která umožňuje návštěvníkům objevovat město z jiné perspektivy. V létě se konají vodní festivaly a akce spojené s řekou Ottawa.

Nejčastější dotazy turistů

Kdy je nejlepší čas navštívit Ottawa?

Nejlepší čas k návštěvě Ottawy je na jaře a v létě, kdy panuje příjemné teplé počasí. V zimě je možné si užít kluziště na Rideau Canal a vánoční trhy.

Jak se dostat do Ottawy z letiště?

Z letiště v Ottawě je možné se dostat do centra města taxíkem, autem nebo hromadnou dopravou. Existují také služby sdílení jízd a autobusové spoje.

Kde se dá ubytovat v Ottawě?

V Ottawě je možné najít širokou škálu ubytování od luxusních hotelů po levné hostely. Doporučuje se vybírat ubytování v centru města nebo poblíž hlavních turistických atrakcí.

Co je tradiční kanadské jídlo?

Mezi tradiční kanadská jídla patří poutine, klobása z Montrealu a třezalková omáčka s upečenými fazolemi. Doporučuje se ochutnat tyto speciality v restauracích v Ottawě.

Kolik stojí vstupenka do Národní galerie?

Cena vstupenky do Národní galerie se liší podle věku návštěvníka. Dospělí zaplatí plnou cenu, zatímco studenti a důchodci mají slevu. Vstup je zdarma pro děti do 12 let.

Itineráře

Seznam míst