Barcelona 14 denni itinerar

Barcelona – 14 denní itinerář

Program

Den 1

Po příletu do Barcelony si dejte čas na procházku po slavné ulici Las Ramblas a návštěvu tržnice Mercat de Sant Josep de la Boqueria. Večer si dopřejte večeři v jedné z místních tapas restaurací.

Den 2

Navštivte ikonickou katedrálu Sagrada Família, kterou navrhl Antoni Gaudí. Prozkoumejte také park Guell a jeho fantastické mozaikové sochy.

Den 3

Projděte se nejstarší částí Barcelony – Barri Gotic a navštivte Catedral de Barcelona. Večer si užijte flamenco v jednom z tamních barů.

Den 4

Věnujte tento den plážování na slunných plážích Barcelony, jako například Barceloneta. Po koupání si můžete zajít na skvělé mořské plody do restaurace u pláže.

Den 5

Projděte se po elegantní a luxusní Passeig de Gracia a obdivujte modernistické budovy. Navštivte také muzeum Picasso a poznávejte jeho tvorbu.

Den 6

Vydajte se do Parku Montjuïc, kde si můžete vychutnat krásný výhled na město. Navštivte zde také hrad Montjuïc a botanickou zahradu.

Den 7

Prozkoumejte moderní čtvrť L’Eixample a navštivte ikonickou budovu Casa Batlló. Večer si udělejte procházku po místních uličkách a ochutnejte tradiční katalánskou kuchyni.

Den 8

Zajděte na výlet do okolních vesniček Sitges nebo Tarragona, kde si můžete užít klidný den na pláži nebo objevovat historická památky.

Den 9

Dopřejte si nákupy v některém z místních obchodů a butiků na ulici Passeig de Gracia. Večer si zajděte na Flamenco show do jednoho z místních klubů.

Den 10

Vydejte se na výlet do Parku Guell a procházku po jeho malebných zahradách. Navštivte také muzeum Joan Miró a jeho umělecká díla.

Den 11

Projděte se po olympijském přístavu, kde můžete navštívit akvárium a podívat se na obrovský nákupní a zábavní komplex Maremagnum.

Den 12

Vydejte se na výlet do horského městečka Montserrat, kde si můžete prohlédnout klášter a užít si nádhernou přírodu.

Den 13

Zajděte si na výlet do vinařské oblasti Penedès, kde si můžete prohlédnout vinice a ochutnat místní vína. Večer se vraťte do Barcelony a vychutnejte si večeři v jedné z místních restaurací.

Den 14

Poslední den si dopřejte relaxaci v termálních lázních a masáži. Večer se projděte po promenádě a užijte si poslední večer v krásné Barceloně.

Nejčastější dotazy turistů

  1. Kde v Barceloně se dá dobře nakoupit?

    V Barceloně se můžete vydat na nákupy na slavnou ulici Passeig de Gracia nebo do nákupního centra Maremagnum.

  2. Jak se dostat do Parku Guell?

    Park Guell se nachází v čtvrti Gracia a lze se tam dostat pěšky nebo městskou hromadnou dopravou.

  3. Kde se dá nejlépe ochutnat tradiční katalánská kuchyně?

    V Barceloně najdete mnoho restaurací nabízejících tradiční katalánská jídla. Doporučujeme navštívit restaurace v historické čtvrti Barri Gotic.

  4. Jaké jsou nejlepší pláže v Barceloně?

    Mezi nejoblíbenější pláže patří Barceloneta, Bogatell a Nova Icaria.

  5. Kde se dá v Barceloně vidět flamenco show?

    Flamenco show můžete shlédnout v některém z místních barů nebo klubů v Barri Gotic nebo El Born.

Seznam míst