Bratislava 7 denni itinerar

Bratislava – 7 denní itinerář

Program

Den 1

Vítejte v Bratislavě! První den si můžete prohlédnout historické centrum města. Navštivte Bratislavský hrad, který se tyčí nad Dunajem a poskytuje krásný výhled na město. Projděte se po Malej Strane a zastavte se ve Starém Městě, kde najdete mnoho historických památek a malebných uliček.

Den 2

Druhý den doporučuji navštívit Primaciální palác, kde sídlí Historické muzeum města Bratislavy. Procházejte sa po nábřeží Dunaje až k UFO Mostu, odkud je opět nádherný výhled na město. Večer si můžete dopřát tradiční slovenskou večeři v některé z místních restaurací.

Den 3

Třetí den se vydejte do nádherného parku Janko Kráľ, kde si můžete odpočinout od ruchu města. Navštivte také Modrý kostolík a zastavte se v podhradí, kde najdete mnoho zajímavých obchůdků a kaváren.

Den 4

Čtvrtý den doporučuji navštívit Slavín, pomník padlým vojákům z druhé světové války. Poté se projděte po Medické zahrade a navštivte Devín, kde se nachází zřícenina hradu a současně krásný výhled na soutok Dunaje a Moravy.

Den 5

Pátý den si můžete dopřát procházku po hradbách města, které kdysi chránily Bratislavu. Navštivte také Slovenské národné divadlo a případně si zakupte lístek na večerní představení. Večer si nezapomeňte užít atmosféru města v některé z místních hospůdek.

Den 6

Šestý den se vydejte na výlet do okolí Bratislavy. Navštivte hrad Červený Kameň nebo se projděte po Vídeňském lesu. Po návratu do města si můžete dopřát večeři v jedné z tradičních hospůdek a ochutnat místní speciality.

Den 7

Poslední den svého pobytu v Bratislavě si dopřejte nákupy na tržnici Stará tržnica, kde najdete mnoho místních produktů a suvenýrů. Nezapomeňte si také prohlédnout Michalskou bránu a zastavit se v kavárně na tradiční slovenskou kávu.

Nejčastější dotazy turistů

  1. Kde se nachází Bratislavský hrad?
    Bratislavský hrad se nachází na vyvýšenině nad Dunajem ve Starém Městě. Adresa: 811 06 Bratislava, Slovensko
  2. Jak se dostat k UFO Mostu?
    UFO Most se nachází na Most SNP. Můžete se tam dostat pěšky z historického centra města nebo tramvají č. 20.
  3. Kde se nachází Slavín?
    Pomník Slavín se nachází na kopci nad Bratislavou. Adresa: Na Slavíne, 811 06 Bratislava, Slovensko
  4. Jak se dostat k hradu Červený Kameň?
    Hrad Červený Kameň se nachází asi 40 km od Bratislavy. Doporučuje se cesta automobilem nebo organizovaným výletem.
  5. Kde se nachází Stará tržnica?
    Tržnice Stará tržnica se nachází na náměstí v historickém centru Bratislavy. Adresa: Námestie SNP 25, 811 01 Staré Mesto

Seznam míst