Bratislava 14 denni itinerar

Bratislava – 14 denní itinerář

Program

Den 1

První den se v Bratislavě doporučuje navštívit Bratislavský hrad s nádherným výhledem na město a Dunaj. Procházka historickým centrem a návštěva Michalské brány.

Den 2

Druhý den můžete strávit v Primaciálním paláci, kde je umístěné Slovenské národní muzeum. Procházka po Městské ulici s tradičními obchody a kavárnami je také skvělým zážitkem.

Den 3

Navštivte unikátní budovu Slovenského rozhlasu s moderní architekturou a prozkoumejte Slavín – památník padlým sovětským vojákům.

Den 4

Dnes si udělejte výlet do Devinu, kde se nachází hrad Devin s impozantním výhledem na soutok Dunaje a Moravy. Procházka kolem hradních ruin je nezapomenutelný zážitek.

Den 5

Prozkoumejte Botanickou zahradu Bratislava s bohatou botanickou sbírkou a relaxujte ve skvělém prostředí zahrady. Večer se můžete vydat na večeři do tradiční restaurace.

Den 6

Dnešní den je ideální na návštěvu zoologické zahrady v Bratislavě, kde můžete vidět širokou škálu zvířat z různých kontinentů. Návštěva Starého města je také skvělým nápadem.

Den 7

Vydání na výlet do Malokarpatské oblasti s možností degustace místních vín a procházky vinicemi. Užijte si klid a krásnou přírodu tohoto regionu.

Den 8

Navštivte Modrý kostel sv. Alžběty a prohlédněte si neobvyklou modrou architekturu této památky. Večer si můžete zajít na koncert do Slovenského národního divadla.

Den 9

Doporučujeme výlet do Slovenského krasu s návštěvou jeskyně Driny a Ochtinské aragonitové jeskyně. Zpět v Bratislavě si můžete dopřát večeři v tradiční slovenské restauraci.

Den 10

Procházka po Dunaji a návštěva památníku Antona Bernoláka – sochy prvního slovenského jazykovědce. Večer můžete strávit v místních klubech či restauracích.

Den 11

Navštivte Vodní hrad Hainburg na předměstí Bratislavy a prozkoumejte jeho historii. Odpoledne se vydejte na jízdu lodí po Dunaji s výhledem na město.

Den 12

Prohlídka Danubiana Meulensteen Art Museum s moderními uměleckými díly a sochami. Procházka po parku a odpolední relaxace na břehu Dunaje je ideálním způsobem strávení dne.

Den 13

Výlet do Šamorína, kde si můžete prohlédnout Esterházyho palác a navštívit místní trhy s regionálními produkty. Večer se vraťte do Bratislavy a navštivte místní pivnice.

Den 14

Poslední den si dopřejte relaxaci v termálních lázních v okolí Bratislavy nebo si užijte koupání a slunění na místní pláži na Dunaji. Večer si můžete užít romantickou procházku po městě.

Nejčastější dotazy turistů

  1. Kde se nachází hlavní turistické informační centrum? – Hlavní turistické informační centrum se nachází v historickém centru města Bratislavy na Františkánské náměstí.
  2. Jak se dostat do centra Bratislavy z letiště? – Nejjednodušší způsob je využít taxi službu nebo veřejnou dopravu – autobusovou linku č. 61, která vás doveze přímo do centra města.
  3. Kde si mohu koupit suvenýry v Bratislavě? – Nejlepšími místy na nákup suvenýrů jsou tradiční trhy na Hlavnom námestí a obchody v historickém centru.
  4. Je Bratislava bezpečné místo k návštěvě? – Ano, Bratislava je většinou bezpečné město, ale je vždy dobré dbát obvyklých opatření a dodržovat základní bezpečnostní pravidla.
  5. Kde si mohu vychutnat tradiční slovenskou kuchyni? – Doporučujeme navštívit tradiční slovenskou restauraci Modra Hviezda nebo Traja Muskietieri.

Seznam míst