Krakov Polsko 14 denni itinerar

Krakov, Polsko – 14 denní itinerář

Program

Den 1

Vítejte v Krakově! První den si doporučujeme projít Staré Město a navštívit Královský hrad Wawel. Prohlédněte si také Barbakan, Floriánovu bránu a Sukiennice, kde najdete spoustu tradičních suvenýrů.

Den 2

Druhý den se vydejte do Kazimierze, bývalého židovského ghetta. Navštivte synagogu Stara, Kazimierzskou synagogu Remu a Památník obětem holocaustu.

Den 3

Prozkoumejte Židovské muzeum Galicia a Muzeum Krakova. Večer si zajděte na tradiční polskou večeři do jedné z místních restaurací.

Den 4

Dnešní program zahrnuje návštěvu Tynce a její kostnice, která vás jistě ohromí svou jedinečností. Navštivte také Muzeum AVA a Schindlerovo muzeum.

Den 5

Věnujte se více Krakovským kostelům – prohlédněte si Baziliku Svaté Marie a Kostel svatého Petra a Pavla. Navštivte také Planty, krásný park kolem Starého Města.

Den 6

Výlet do Wieliczky je dnes skvělý nápad. Navštivte slavné solné doly a podívejte se na jejich úžasné sochy a kaple vytesané ze soli.

Den 7

Procházka po Plantách a návštěva Muzea Manggha, které je zaměřené na moderní umění. Večer si užijte tradiční polské folklórní představení.

Den 8

Prohlídka Krakovského Ghetto a návštěva Fabryky Schindlera. Nezapomeňte si také dát kafe s dortem v jedné z mnoha kaváren v centru města.

Den 9

Výlet do Osvětimi-Birkenau je dnes na programu. Návštěva tohoto památného místa vám zajisté vyvolá silné emoce.

Den 10

Relaxace v parku Krakus Mound a piknik s výhledem na město. Procházka po Plantách a nákupy suvenýrů na trzích.

Den 11

Prohlídka Kostela svatého Kříže a prozkoumání Plantáží. Večer si udělejte výlet na výhledovou věž v blízkosti centra města.

Den 12

Výlet do Tater, kde si můžete užít horské túry a krásnou přírodu. Večer se vrátíte do Krakova a navštívíte tradiční polskou restauraci.

Den 13

Poslední den v Krakově si dopřejte relaxaci v jednom z místních lázní a wellness center. Procházka po Plantách a večeře v jedné z místních restaurací.

Den 14

Připravte se na odjezd z Krakova. Zbývá si jen užít poslední ráno v krásném městě a nakoupit poslední suvenýry pro vaše blízké.

Nejčastější dotazy turistů

1. Jak se dostanu z letiště do centra Krakova?

Odpověď: Nejjednodušší způsob je jet autobusem nebo vlakem, které jezdí pravidelně do centra města.

2. Má Krakov dobrou městskou dopravu?

Odpověď: Ano, ve městě je velmi dobře fungující systém tramvají a autobusů, které vás bez problémů dostanou do všech částí Krakova.

3. Kde si mohu pronajmout kolo v Krakově?

Odpověď: V Krakově je možné si jednoduše pronajmout kolo v jedné z mnoha půjčoven po celém městě.

4. Jaké památky ve městě by neměl turista minout?

Odpověď: Určitě byste neměli vynechat návštěvu Královského hradu Wawel, Muzeum AVA, Solné doly v Wieliczce a Wawel.

5. Existují v Krakově nějaké tradiční polské restaurace?

Odpověď: Ano, v Krakově najdete mnoho restaurací, které nabízí tradiční polská jídla, jako jsou pierogi, bigos nebo kielbasa.

Seznam míst