Dublin 7 denni itinerar

Dublin – 7 denní itinerář

Den 1 | Den 2 | Den 3 | Den 4 | Den 5 | Den 6 | Den 7

Den 1

Vítejte v Dublinu! První den můžete začít procházkou historickým centrem města. Navštivte Dublin Castle, který je symbolem irských dějin. Po procházce můžete zajít do tradiční irské hospody a ochutnat místní pivo Guinness.

Den 2

Druhý den se vydejte do čtvrti Temple Bar, která je centrem kulturního a společenského života v Dublinu. Navštivte také Book of Kells ve staré knihovně Trinity College, jedno z nejznámějších iluminovaných rukopisů na světě.

Den 3

Prozkoumejte nábřeží řeky Liffey a navštivte památník The Famine Memorial. Doporučujeme také navštívit Phoenix Park, který je jedním z největších městských parků v Evropě a domovem pro stádo jelenů.

Den 4

Navštivte irskou národní galerii a National Museum of Ireland, kde se můžete dozvědět více o historii Irska. Večer si můžete užít tradiční irskou hudbu a tanec v jedné z mnoha hospod v centru města.

Den 5

Pro tento den doporučujeme výlet do Wicklow Mountains, kde si můžete užít nádhernou přírodu a malebná jezera. Navštivte také starobylý klášter Glendalough, který je jedním z nejznámějších historických památek v Irsku.

Den 6

Procházka podél pobřeží Howth a návštěva zámku Malahide jsou skvělými aktivitami pro tento den. Užijte si čerstvé mořské plody v některé z místních restaurací a prohlédněte si malebné rybářské vesnice.

Den 7

Poslední den v Dublinu můžete věnovat návštěvě Guinness Storehouse, kde se dozvíte vše o výrobě piva Guinness. Pro závěr si můžete dopřát procházku po ulicích města a nakoupit suvenýry pro vaše blízké.

Nejčastější dotazy turistů

1. Jak se dostanu z letiště do centra Dublinu?

Z letiště Dublin Airport můžete využít taxi, airport bus nebo vlak DART, který je nejrychlejší variantou.

2. Kdy je nejlepší čas navštívit Dublin?

Nejlepší období je na jaře nebo na podzim, kdy je počasí příjemné a není takový turistický ruch.

3. Jaký je typický irský pokrm, který bych měl ochutnat?

Určitě si nedávejte návštěvu Dublinu bez tradičního irského jídla – Irish stew, který je masový guláš s bramborami.

4. Kde se dá v Dublinu nejlépe nakoupit suvenýry?

Nejlepší místo pro nákup suvenýrů je Grafton Street, kde najdete mnoho obchodů s tradičními irskými výrobky.

5. Můžu platit kartou v místních restauracích a obchodech?

Většina restaurací a obchodů v Dublinu přijímá platby kartou, ale je vždy dobré mít také hotovost na menší obchody a tržiště.

Seznam míst