Brno 7 denni itinerar pro rodiny s detmi

Brno – 7 denní itinerář pro rodiny s dětmi

Program

Den 1

První den si můžete prohlédnout zámek a zahradu Veveří, který nabízí mnoho aktivit pro děti i dospělé. Poté se vydejte do nedalekého Brněnského zámeckého parku, kde si můžete odpočinout a děti se mohou vybláznit na dětském hřišti.

Den 2

Druhý den můžete navštívit Moravské zemské muzeum, kde si můžete prohlédnout expozice zaměřené na přírodní i kulturní dědictví Moravy. Pro děti je zde připravena interaktivní expozice, která je určitě zaujme.

Den 3

Třetí den můžete strávit v brněnské ZOO, která patří mezi největší v České republice. Děti budou nadšené z prohlídky různých zvířat a žirafí restaurace bude skvělým místem pro oběd.

Den 4

Čtvrtý den se vydejte na výlet do blízkého Moravského krasu, kde si můžete prohlédnout jeskyně Punkevní a Macocha. Pro děti je zde připravena naučná stezka s dobrodružnými úkoly.

Den 5

Pátý den si dopřejte odpočinek v Rozhledně Výhledy, odkud budete mít krásný výhled na celé Brno. Pro děti je zde k dispozici dětské hřiště a piknikové místo.

Den 6

Šestý den se vydejte do Technického muzea v Brně, kde si děti mohou vyzkoušet různé interaktivní expozice a naučit se něco nového o technice a průmyslu.

Den 7

Poslední den svého pobytu v Brně můžete strávit v Aquaparku Kohoutovice, kde si děti mohou užít celodenní zábavu na skluzavkách, v bazénech a saunách.

Nejčastější dotazy turistů

  1. Kde se nachází nejlepší restaurace v Brně?
    Restaurace U Richarda je velmi oblíbená pro svou tradiční moravskou kuchyni.
  2. Co je nejlepší dopravní prostředek v Brně?
    V Brně můžete využít městskou hromadnou dopravu, která je velmi spojitá a pohodlná.
  3. Které památky by měl turista rozhodně navštívit v Brně?
    Kostel svatého Petra a Pavla, Stará radnice a Špilberk jsou nejznámější památky v Brně, které stojí za to vidět.
  4. Existují v Brně nějaké festivaly pro děti?
    Ano, každoročně se koná festival Dětský den v parku Kraví hora, který nabízí různé dětské programy a soutěže.
  5. Jaké aktivity jsou vhodné pro rodiny s dětmi v Brně?
    Kromě výše uvedených tipů, můžete navštívit také planetárium Brno a Bobkova dráha, kde si děti užijí zábavu na kolotočích a horských dráhách.

Seznam míst