Cesky Krumlov 14 denni itinerar

Český Krumlov – 14 denní itinerář

Den 1

Po příjezdu do Českého Krumlova se ubytujte v hotelu a vydejte se na prohlídku historického centra města. Navštivte zámek Český Krumlov s rozsáhlými zahradami a prozkoumejte úzké uličky města. Večeři si můžete dát v tradiční kavárně nebo restauraci.

Den 2

Dopoledne se vydáte na romantickou procházku kolem řeky Vltavy a můžete si zapůjčit kánoe nebo kajak. Odpoledne navštivte Egon Schiele Art Centrum a večer si dopřejte večeři v tradiční hospodě.

Den 3

Věnujte dopoledne návštěvě historických řemesel v městském muzeu a prozkoumejte galerie místních umělců. Odpoledne si můžete udělat výlet do blízkého Holašovic, vesnice zapsané na seznamu UNESCO.

Den 4

Prožijte romantický den na zámku Hluboká nad Vltavou, který patří k nejkrásnějším zámkům v České republice. Večeři si můžete dát v restauraci s výhledem na zámek.

Den 5

Vydáte se na výlet do přírody a navštívíte Národní park Šumava. Zde si můžete užít horské túry nebo projížďku na kole. Večer se vrátíte do Českého Krumlova a navštívíte místní pivovar.

Den 6

Prozkoumejte starou radnici s unikátní kašnou na náměstí a navštivte kostel sv. Víta. Po obědě si udělejte procházku podél hradby města a ochutnejte tradiční krumlovský koláč.

Den 7

Dopoledne navštivte Muzeum voskových figurín a vyzkoušejte výrobu svíček. Odpoledne si můžete udělat výlet do historického města Třeboň a navštívit zde lázně.

Den 8

Věnujte dopoledne návštěvě Divadla Barokní Komedie a podívejte se na tradiční divadelní představení. Odpoledne si můžete udělat výlet do nedalekého Českého Brodu a navštívit zámek.

Den 9

Přesunete se do nedalekého historického města Jindřichův Hradec, kde si prohlédnete zámek a zahradu. Večer se vrátíte zpět do Českého Krumlova a posedíte v tradičním vinném sklípku.

Den 10

Věnujte se dopoledne procházce městem a nakupování suvenýrů. Večer si můžete zajít na tradiční folklórní večer do místního divadla.

Den 11

Vydáte se na výlet do malebného města Třeboňsko a navštívíte zde přírodní rezervaci. Odpoledne si uděláte procházku kolem rybníků a ochutnáte místní speciality.

Den 12

Dopoledne se vydáte na návštěvu historických sklepů a ochutnáte vínka z místních vinic. Odpoledne si můžete zajít na plavbu po řece Vltavě a podívat se na město z jiné perspektivy.

Den 13

Prožijte den na Blanském vrchu s nádherným výhledem na město a okolí. Večer si dopřejte romantickou večeři v restauraci s výhledem na panoramatickou hradbu.

Den 14

Na závěr si dopřejte wellness den v místní lázní a odpočiňte si po náročném programu posledních dnů. Večer si můžete zajít na tradiční hudební koncert v zámeckém sále.

Nejčastější dotazy turistů:

  1. Kde se nachází Český Krumlov? – Český Krumlov se nachází v Jižních Čechách na jihu České republiky.
  2. Jak se dostat do Českého Krumlova? – Nejlepší způsob je cestovat autem nebo vlakem z Prahy nebo Vídně.
  3. Co si prohlédnout v Českém Krumlově? – Určitě navštivte zámek, historické centrum a procházku kolem řeky Vltavy.
  4. Kde se ubytovat v Českém Krumlově? – V městě je mnoho hotelů, penzionů a ubytovacích zařízení pro každou peněženku.
  5. Jaké jsou nejlepší restaurace v Českém Krumlově? – Doporučujeme vyzkoušet tradiční českou kuchyni v místních restauracích a hospodách.

Seznam míst: