Neapol 14 denni itinerar

Neapol – 14 denní itinerář

Den 1

Po příjezdu do Neapole doporučujeme se ubytovat v centru města, například poblíž náměstí Piazza del Plebiscito. Pro první večer si můžete vyjít na procházku kolem zálivu Neapol a vychutnat si atmosféru města.

Den 2

Ráno navštivte Archeologické muzeum s bohatou sbírkou antických uměleckých děl. Odpoledne se vydejte na prohlídku starého města a navštivte katedrálu San Gennaro s krásnými freskami a klenotnicí.

Den 3

Dopoledne si prohlédněte královský palác Palazzo Reale a jeho krásné zahrady. Odpoledne zamířete do čtvrti Spaccanapoli, kde se můžete procházet úzkými uličkami a ochutnat tradiční neapolské speciality.

Den 4

Po snídani vyrazte na výlet na ostrov Capri, kde si můžete prohlédnout modrou jeskyni a užít si nádherné výhledy na moře. Večer se vraťte zpět do Neapole a navštivte tradiční restauraci s výbornou pizzou.

Den 5

Dnes se vydejte na výlet do Vesuvu a navštivte archeologické vykopávky města Pompeje. Po návratu si dopřejte večeři v neapolské restauraci s výhledem na sopku.

Den 6

Ráno navštivte nákupní ulici Via Toledo a prohlédněte si tradiční neapolské obchody. Odpoledne se projděte po nábřeží Lungomare Caracciolo a podívejte se na záliv Neapol z druhé strany.

Den 7

Dopoledne si prohlédněte hrad Castel dell’Ovo na ostrově Megaride a vychutnejte si krásný výhled na moře. Odpoledne navštivte moderní čtvrť Vomero s krásnými výhledy na město.

Den 8

Po snídani se vydejte do Národního parku Cilento a Vallo di Diano, kde si můžete užít krásnou přírodu a procházky po horských stezkách. Večer se vraťte zpět do Neapole.

Den 9

Dnes si dopřejte odpočinek na pláži a užijte si slunce na pobřeží Tyrhénského moře. Večer si dopřejte večeři v restauraci s výhledem na západ slunce.

Den 10

Ráno se vydejte na výlet do města Sorrento a procházejte se po úzkých uličkách plných butiků a tradičních obchodů. Odpoledne si užijtečajování na pláži Marina Grande.

Den 11

Po snídani se vydejte do města Amalfi a prohlédněte si krásnou Amalfiskou pobřeží s úchvatnými výhledy na moře a skaliska. Večer se vraťte zpět do Neapole.

Den 12

Dopoledne si prohlédněte muzeum Capodimonte s bohatou sbírkou uměleckých děl. Odpoledne si dopřejte relaxaci v termálních lázních a užijte si wellness procedury.

Den 13

Dnes se vydejte na výlet do města Matera a prohlédněte si unikátní jeskynní osady Sassi di Matera. Večer se vraťte zpět do Neapole a proveďte si poslední nákupy suvenýrů.

Den 14

Na poslední den si dopřejte relaxaci a procházku po nábřeží Lungomare Caracciolo. Večer si dopřejte romantickou večeři v restauraci s výhledem na záliv Neapol a užijte si poslední večer v tomto krásném městě.

Nejčastější dotazy turistů

  1. Kde se ubytovat v Neapoli?
    Vhodná lokalita pro ubytování je v centru města poblíž náměstí Piazza del Plebiscito.
  2. Jak se dopravit do Neapole z letiště?
    Z letiště je možné se dostat do centra města vlakem, autobusem nebo taxíkem.
  3. Která místa stojí za to vidět v Neapoli?
    Mezi nejzajímavější místa patří archeologické muzeum, katedrála San Gennaro, Vesuv, Pompeje, ostrov Capri a mnoho dalších.
  4. Jaké jsou nejlepší restaurace v Neapoli?
    V Neapoli najdete mnoho tradičních restaurací s výbornou pizzou, mořskými plody a dalšími specialitami.
  5. Jaké jsou doporučené aktivity v Neapoli?
    Doporučujeme navštívit archeologické památky, procházky po starém městě, výlety do okolí a relaxaci na pláži.

Seznam míst

  1. Piazza del Plebiscito (40.8518,14.2681)
  2. Archeologické muzeum (40.8511,14.2680)
  3. Katedrála San Gennaro (40.8456,14.2487)
  4. Vesuv (40.7486,14.5016)
  5. Pompeje (40.7515,14.5298)