Dublin 14 denni itinerar

Dublin – 14 denní itinerář

Den 1

Vítejte v Dublinu! První den můžete navštívit Book of Kells ve starobylé Trinity College, procházet krásnou čtvrť Temple Bar a ochutnat tradiční irské jídlo v některé z místních restaurací.

Den 2

Druhý den doporučujeme navštívit Dublin Castle, St. Patrick’s Cathedral a Guinness Storehouse, kde se můžete dozvědět o historii a výrobě této slavné irské značky piva.

Den 3

Na třetí den se vydejte na výlet k Cliffs of Moher v hrabství Clare. Tyto úchvatné útesy jsou jednou z nejznámějších turistických atrakcí v Irsku.

Den 4

Prozkoumejte krásnou horskou krajinu v okolí Killarney a navštivte Národní park Killarney, kde uvidíte jezero Muckross Lake a spoustu divoké zvěře.

Den 5

Cestujte do Galway a navštivte krásné Aran Islands, kde se můžete projít po starých kamenných hradeb a užít si klidný výhled na oceán.

Den 6

Prožijte autentický irský zážitek v Connemara National Park, kde se můžete projít po rozlehlých trávnících a obdivovat úchvatné výhledy na hory a jezera.

Den 7

Navštivte historické město Cork a projděte se po malebných uličkách. Nenechte si ujít návštěvu Blarney Castle, kde můžete políbit Blarney Stone a získat tak dar řečnictví.

Den 8

Vydajte se do hrabství Waterford a navštivte Waterford Crystal Factory, kde se můžete dozvědět o výrobě luxusního krystalu a zakoupit si originální suvenýry.

Den 9

Prozkoumejte Ring of Kerry, jednu z nejkrásnějších turistických tras v Irsku. Uvidíte malebné vesnice, nádherné pláže a úchvatné výhledy na okolní krajinu.

Den 10

Navštivte historické hradby Rock of Cashel v hrabství Tipperary a projděte se po starých středověkých ruinách. Dopřejte si tradiční irské jídlo v místní restauraci.

Den 11

Vydejte se na výlet do hrabství Mayo a navštivte Achill Island, kde se můžete projít po krásné pláži Keem Bay a obdivovat úchvatné výhledy na okolní moře.

Den 12

Prožijte den v historickém městě Kilkenny, kde můžete navštívit Kilkenny Castle a procházet malebnými uličkami starobylého města.

Den 13

Nechte se unést krásou přírody v hrabství Wicklow a navštivte Glendalough, starobylý kostel a klášter obklopený úchvatnou horskou krajinou.

Den 14

Poslední den svého pobytu v Irsku si dopřejte relaxaci a nakupování v Dublinu. Objevte tradiční irské suvenýry a ochutnejte místní speciality.

Nejčastější dotazy turistů

  1. Jaké je nejlepší období k návštěvě Irska?
    Nejlepší období k návštěvě Irska je od května do září, kdy je příjemné počasí a krásná příroda je v plném rozkvětu.
  2. Je potřeba mít vízum pro vstup do Irska?
    Pro občany České republiky není potřeba vízum pro krátkodobý pobyt v Irsku.
  3. Jaká je místní měna v Irsku?
    V Irsku platí euro.
  4. Co si vzít s sebou na cestu do Irska?
    Doporučujeme mít s sebou oblečení vrstvící se, nepromokavou obuv a deštník pro případ deště.
  5. Je nutné znát angličtinu pro cestování po Irsku?
    Většina obyvatel Irska ovládá angličtinu, takže znalost anglického jazyka usnadní vaši cestu.

Seznam míst