Tabor Ceska republika 14 denni itinerar

Tábor, Česká republika – 14 denní itinerář

Den 1

Vítejte v krásném městě Tábor! První den si můžete prohlédnout Staré Město s jeho náměstím, kamenným mostem a gotickým hradem Kotnov. Nezapomeňte navštívit také muzeum Husitského hnutí.

Den 2

Dnes se vydejte na výlet k rybníku Jordán, kde si můžete užít piknik u vody nebo si zaplavat. Na cestě zpět do města se zastavte u hradu Zvíkov, který nabízí úžasný výhled na řeku Vltavu.

Den 3

Prozkoumejte Nové Město s jeho renesančními domy a kostelem sv. Mikuláše. Navštivte také muzeum čokolády, kde si můžete ochutnat tradiční táborské cukrovinky.

Den 4

Zažijte adrenalinový zážitek v Táborském undergroundu, který je síť podzemních chodeb a sklepů. Večer si dopřejte romantickou procházku podél řeky Lužnice.

Den 5

Vydáte se na výlet do nedalekého města Bechyně, které je známé svými lázeňskými procedurami a historickým centrem. Navštivte také zámek a pivovar.

Den 6

Dnes se vydáte do přírody a navštívíte Přírodní rezervaci Osika, kde můžete vidět unikátní druhovou skladbu rostlin a ptáků. Večer se vrátíte do Tábora a ochutnáte tradiční českou kuchyni.

Den 7

Čas na prohlídku místních památek, jako je dům Koza, dům U Jonáše nebo historické brány města. Pokud máte rádi umění, navštivte galerii Labyrinth s moderními expozicemi.

Den 8

Relaxujte na pláži u řeky Lužnice nebo si vyzkoušejte vodní sporty jako například kajakování nebo paddleboarding. Večer si zajděte na koncert do místního divadla.

Den 9

Výlet do okolí Tábora – navštivte hrad Červená Lhota, který je považován za jeden z nejkrásnějších zámků v České republice. Procházka po okolních lesích nabídne krásné výhledy na krajinu.

Den 10

Dopoledne strávíte návštěvou Betlémské kaple, která je jednou z nejstarších dochovaných stavbou v Táboře. Odpoledne si můžete vyrazit na procházku k Lomu Amerika, kde se můžete osvěžit v bazénu.

Den 11

Vydejte se na výlet do města Milevsko, kde si prohlédněte tamní klášter a kostel sv. Jiljí. Po návratu do Tábora si dopřejte večeři v tradiční hospodě.

Den 12

Navštívíte Muzeum loutek, které je jedinečné svými sbírkami historických a moderních loutek. Prozkoumejte také místní trhy a ochutnejte domácí dobroty.

Den 13

Poslední den v Táboře si můžete udělat výlet na nedaleký hrad Kozí Hrádek, který je postaven na vrcholu kopce a nabízí panoramatický výhled na okolí. Večer si můžete užít tradiční taneční večer v místní hospodě.

Den 14

Po bohatém programu si dnes můžete dopřát relaxační lázeňský den v termálních lázních v Táboře. Odpočívejte a nabírejte síly na další dobrodružství!

Nejčastější dotazy turistů:

  1. Je nutné si zakoupit vstupenky do památek předem?
  2. Ve většině případů je možné vstupenky zakoupit na místě, ale v sezóně se doporučuje si rezervovat vstupenky v předstihu.

  3. Je v Táboře možné zaplatit kartou?
  4. Většina obchodů a restaurací přijímá platební karty, ale může se stát, že menší obchody přijímají pouze hotovost.

  5. Kde se dá parkovat v centru Tábora?
  6. V centru města jsou k dispozici parkovací místa přímo na ulicích nebo veřejné parkoviště veřejnou dopravou.

  7. Existuje ve městě možnost půjčení kola?
  8. Ano, v Táboře je možné si půjčit kola v některých cykloprodejnách nebo hotelích.

  9. Je nutné se předem zarezervovat ubytování?
  10. V sezóně se doporučuje si zarezervovat ubytování v předstihu, zejména pokud plánujete návštěvu o víkendu nebo během svátků.

Seznam míst: