Hurghada 3 denni itinerar

Hurghada – 3 denní itinerář

Program

Den 1

První den můžete začít návštěvou Hurghadského muzea, kde se můžete dozvědět více o historii a kultuře tohoto regionu. Poté se vydejte na nákupy do tradičního trhu, kde můžete nakoupit suvenýry a ochutnat místní speciality. Večer doporučujeme procházku po promenádě a večeři v některé z místních restaurací s výhledem na moře.

Den 2

Druhý den se vydejte na výlet do Národního parku Giftun Island, kde si můžete užít relaxaci na krásných plážích, potápění nebo šnorchlování v křišťálově čisté vodě. Po návratu do Hurghady si dopřejte wellness procedury v jednom z místních lázeňských center a večeři v tradiční egyptské restauraci.

Den 3

Poslední den v Hurghadě můžete věnovat objevování podmořského života v Akváriu Hurghada, kde uvidíte pestrou škálu mořských živočichů. Pokud máte rádi dobrodružství, můžete si zajít na výlet do pouště a projet se na velbloudovi. Na závěr si můžete dopřát večeři na vyhlídkové terase s výhledem na západ slunce.

Nejčastější dotazy turistů

  1. Jak se dostanu do Hurghady z letiště?
  2. Z letiště se můžete dostat do Hurghady taxi nebo pronájmem auta. Dále je možné využít i veřejnou dopravu nebo transfer zajištěný ubytovacím zařízením.

  3. Co si vzít s sebou na výlet do pouště?
  4. Na výlet do pouště je vhodné vzít sebou vodu, klobouk nebo šátek proti slunci, sluneční brýle a dlouhé oblečení kvůli ochraně před pískem.

  5. Je potřeba se očkovat před cestou do Hurghady?
  6. Před cestou do Hurghady není povinné očkování, avšak se doporučuje mít očkování proti žluté zimnici.

  7. Jsou v Hurghadě bezpečnostní problémy?
  8. Hurghada je oblastí turistů bezpečnou, avšak je vždy dobré dodržovat obecná bezpečnostní pravidla a vyvarovat se konfliktním situacím.

  9. Na co si dát pozor při šnorchlování v Hurghadě?
  10. Při šnorchlování v Hurghadě dbajte na bezpečnostní pravidla, neplavte daleko od pobřeží, buďte opatrní při vstupu do vody a sledujte místní doporučení.

Seznam míst