Malaga 3 denni itinerar

Malaga – 3 denní itinerář

Den 1

V průběhu prvního dne vaší návštěvy Malagy se určitě vydejte do historického centra města. Projděte se po úzkých uličkách, obdivujte historické budovy a zajděte si na proslulé náměstí Plaza de la Merced, kde najdete památník věnovaný rodáku Pablu Picassovi. Odpoledne nevynechejte návštěvu pevnosti Alcazaba, která nabízí nádherný výhled na město a středomořské moře.

Den 2

Druhý den můžete strávit na slunné pláži Malagueta. Užijte si odpoledne slunění a koupání v azurových vodách Středozemního moře. Večer si dopřejte skvělou večeři v jedné z mnoha restaurací podél pobřeží a ochutnejte tradiční andaluskou kuchyni.

Den 3

V poslední den svého pobytu si nenechte ujít návštěvu Muzea Pikassa, kde se seznámíte s životem a dílem slavného malíře. Poté se vydejte do nedalekého městečka Ronda, které je známé svými úchvatnými výhledy a historickými památkami. Obdivujte most Puente Nuevo, který spojuje nové město s historickou částí Rondy.

Nejčastější dotazy turistů

  1. Jak se dostanu z letiště do centra Malagy?
  2. Z letiště je možné využít autobusovou dopravu, taxi nebo pronájem auta. Nejpohodlnější možností je využít Airport Express bus, který jezdí pravidelně do centra města.

  3. Má Malaga dobré možnosti ubytování?
  4. Ano, v Malaze najdete širokou škálu ubytování od luxusních hotelů až po levné hostely.

  5. Je potřeba si předem rezervovat vstupenky do muzeí?
  6. Pro některá muzea, jako je například Muzeum Pikassa, je doporučené si vstupenky rezervovat předem kvůli velkému zájmu turistů.

  7. Má Malaga dobré možnosti stravování?
  8. Ano, Malaga je známá bohatou gastronomickou scénou. Vyzkoušejte tradiční tapas bary nebo restaurace podávající čerstvé ryby a mořské plody.

  9. Jaké jsou nejlepší obchody a trhy v Malaze?
  10. Navštivte Mercado Central de Atarazanas, kde najdete místní produkty, čerstvé ovoce a zeleninu, sýry a uzeniny.

Seznam míst