Podebrady 7 denni itinerar

Poděbrady – 7 denní itinerář

Program

Den 1

Vítejte v Poděbradech! První den si můžete prohlédnout hrad Poděbrady, který je dominantou města a nabízí krásné výhledy na okolí. V blízkosti hradu se nachází také lázeňský park, kde si můžete odpočinout a projít se po krásné zeleni.

Den 2

Druhý den doporučujeme navštívit Poděbradský zámek, který je jednou z nejkrásnějších památek v regionu. Prohlédněte si interiér zámku a procházejte se po zámeckém parku. Večer si můžete zajít do místní restaurace na tradiční českou kuchyni.

Den 3

Na třetí den se vydejte do centra města, kde můžete navštívit kostel sv. Bartoloměje. Procházejte se po historických uličkách a nakupujte suvenýry v místních obchodech. Večer si dopřejte večeři v jedné z místních restaurací.

Den 4

Čtvrtý den v Poděbradech určitě nevynechejte procházku kolem řeky Labe. Poděbrady leží přímo u řeky, takže si můžete užít krásné výhledy a možnost relaxace u vody. Pokud máte rádi sport, můžete si pronajmout kolo nebo kánoi.

Den 5

Pátý den můžete strávit návštěvou Poděbradských lázní, které jsou známé svými léčivými prameny. Dopřejte si relaxaci v lázeňském areálu nebo si objednejte některou z lázeňských procedur. Večer si můžete zajít na večeři do lázeňské restaurace.

Den 6

Na šestý den si můžete udělat výlet do okolí Poděbrad. Navštivte například zříceninu hradu Kostomlaty, která se nachází nedaleko města. Procházejte se po památkách a užívejte si krásné přírody.

Den 7

Poslední den si dopřejte odpočinek v lázeňském parku nebo si udělejte procházku po okolí Poděbrad. Nezapomeňte si připravit na zítřejší cestu domů a nákupy suvenýrů pro své blízké.

Nejčastější dotazy turistů

  1. Kde se ubytovat v Poděbradech?
    V Poděbradech najdete řadu penzionů, hotelů a lázeňských zařízení. Doporučujeme si ubytování rezervovat předem.
  2. Co si vzít s sebou na výlet do Poděbrad?
    Nezapomeňte si vzít pohodlné boty a oblečení vhodné pro procházky po městě a okolí.
  3. Jak se dopravit do Poděbrad?
    Poděbrady jsou dobře dostupné vlakem nebo autobusem z Prahy. Můžete také přijet autem přes dálnici D11.
  4. Kde najdu informace o místních akcích a památkách?
    V informačním centru města nebo na webových stránkách města najdete aktuální informace o akcích a památkách v Poděbradech.
  5. Co si koupit jako suvenýr z Poděbrad?
    V místních obchodech najdete široký výběr suvenýrů, jako jsou keramika, med, nebo ovocné destiláty.

Seznam míst