Pariz 7 denni itinerar

Paříž – 7 denní itinerář

Program

Den 1

Vítejte v Paříži, hlavním městě Francie! První den si doporučujeme navštívit ikonickou Eiffelovu věž, symbol Paříže. Prozkoumejte také krásné zahrady Luxembourg, kde si můžete odpočinout od městského shonu. Večer se podívejte na světelnou show na věži Montparnasse, která nabízí úchvatný výhled na město.

Den 2

Druhý den si naplánujte návštěvu Louvru, jednoho z největších a nejznámějších muzeí světa. Nezapomeňte se podívat na slavnou Mona Lisu! Procházka po historickém centru města vás zavede k Notredamské katedrále, kde si můžete prohlédnout gotickou architekturu a výhled z věží.

Den 3

Třetí den v Paříži strávte v jednom z jejích krásných parků – Parc des Buttes-Chaumont. Pro milovníky umění je tu Centre Pompidou s moderními expozicemi. Večer si dopřejte romantickou procházku po bulváru Champs-Élysées a ochutnejte tradiční francouzskou kuchyni v jedné z mnoha restaurací.

Den 4

Čtvrtý den věnujte prozkoumání městské čtvrti Montmartre s malebnými uličkami a známou bazilikou Sacré-Cœur. Navštivte také muzeum Orsay se sbírkou impresionistických děl. Večer se podívejte na kabaret v Moulin Rouge a zažijte pařížskou noční atmosféru.

Den 5

Pátý den si vyhraďte pro návštěvu paláce Versailles, který je známý svými luxusními interiéry a rozlehlými zahradami. Procházka k Seině vás zavede k malebnému mostu Pont des Arts, kde můžete zanechat zámek lásky. Večer si dopřejte plavbu po řece Seině a obdivujte pařížskou noc z vody.

Den 6

Šestý den navštivte slavný hřbitov Père Lachaise, kde najdete hroby slavných osobností. Pro milovníky umění je tu také Musée de l’Orangerie s expozicemi Moneta a dalších impresionistů. Večer si užijte pařížskou kuchyni v jedné z tradičních bistr a ochutnejte francouzská vína.

Den 7

Poslední den v Paříži nezapomeňte navštívit moderní čtvrt La Défense s nejvyšší budovou města – La Grande Arche. Pro závěr si dopřejte romantickou procházku po mostech a uličkách města a užijte si poslední okamžiky v této úchvatné metropoli.

Nejčastější dotazy turistů

1. Jak se dostat z letiště do centra Paříže?
Z letiště Charles de Gaulle je možné využít vlak RER nebo autobus. Z letiště Orly je k dispozici tramvaj či autobus do centra.

2. Jaká je typická pařížská kuchyně?
Paříž je známá svými kavárnami s kávou a croissanty, tradičními bistry s bagetami a sýry, luxusními restauracemi s francouzskými specialitami jako je hovězí burgundské, foie gras nebo crème brûlée.

3. Kde si nejlépe koupit suvenýry?
Suvenýry lze zakoupit v obchodech kolem Eiffelovy věže, na náměstí Champs-Élysées nebo v historickém centru města.

4. Jaká je nejlepší doba k návštěvě Paříže?
Nejlepší dobou k návštěvě jsou jarní měsíce a pozdní léto, kdy je příjemné počasí a město je plné kvetoucích zahrad a festivalů.

5. Jaké jsou zákony ohledně pití alkoholu ve veřejných prostranstvích?
V Paříži platí zákaz konzumace alkoholu ve veřejných prostranstvích, jako jsou například ulice či veřejné parky.

Seznam míst