Sydney 14 denni itinerar

Sydney – 14 denní itinerář

Program

Den 1

Přílet do Sydney. První den je věnován poznávání města a relaxaci po dlouhém letu. Navštivte Sydney Opera House a projděte se po Darling Harbouru. Prozkoumejte také historické centrum města.

Den 2

Navštivte Taronga Zoo, kde můžete vidět různá exotická zvířata. Poté se vydajte na pláž Bondi Beach, kde si můžete užít sluníčko a surfování.

Den 3

Vydejte se na výlet do Blue Mountains a obdivujte nádherné výhledy na horami, vodopády a jeskyně. Navštivte také Featherdale Wildlife Park, kde můžete pozorovat koaly a klokany.

Den 4

Prozkoumejte historické město Newcastle a navštivte Fort Scratchley. Dále se vydejte do Hunter Valley, kde můžete ochutnat místní vína a navštívit vinice.

Den 5

Vraťte se zpět do Sydney a navštivte Sydney Tower Eye, odkud budete mít panoramatický výhled na město. Večer si dopřejte romantickou večeři v jedné z místních restaurací.

Den 6

Přesun do města Melbourne. Navštivte Melbourne Zoo a Royal Botanic Gardens. Procházejte se po ulicích města a objevujte místní kavárny a obchody.

Den 7

Prozkoumejte Great Ocean Road a projděte se kolem útesů Twelve Apostles. Navštivte také otáčivý most v městečku Lorne.

Den 8

Navštivte Phillip Island, kde můžete sledovat pingvíny při jejich večerním návratu z moře. Prozkoumejte také místní přírodní rezervace a pláže.

Den 9

Vraťte se zpět do Sydney. Navštivte botanickou zahradu Royal Botanic Garden a relaxujte u přístavu Circular Quay. Večer si udělejte procházku po pláži a podívejte se na západ slunce.

Den 10

Vydejte se na výlet do Blue Mountains a prozkoumejte skalnaté útvary a divokou přírodu. Navštivte také historické město Katoomba.

Den 11

Prozkoumejte místní trhy v Sydney a ochutnejte místní speciality. Navštivte také místní muzea a umělecké galerie.

Den 12

Vydejte se na výlet do Hunter Valley a navštivte další vinice a ochutnávejte místní vína. Procházejte se po vinohradech a užívejte si krásné scenérie.

Den 13

Relaxujte na pláži Manly Beach a dopřejte si den odpočinku. Večer se vydejte na večeři do místní restaurace a ochutnejte mořské speciality.

Den 14

Poslední den v Sydney věnujte nákupům a návštěvě místních památek. Navštivte také Sydney Harbour Bridge a dopřejte si plavbu lodí po přístavu.

Nejčastější dotazy turistů

  1. Jaká je nejlepší doba na návštěvu Austrálie?
  2. Nejlepší období na návštěvu Austrálie je od září do listopadu a od března do května, kdy je příjemné počasí a není horko.

  3. Co si vzít s sebou na cestu do Austrálie?
  4. Na cestu do Austrálie si vezměte lehké a prodyšné oblečení, plavky, opalovací krém, klobouk a pohodlnou obuv.

  5. Je v Austrálii bezpečno cestovat?
  6. Austrálie je obecně považována za bezpečnou destinaci pro cestování. Je však důležité dodržovat základní bezpečnostní opatření a chovat se ohleduplně.

  7. Je nutné mít vízum pro vstup do Austrálie?
  8. Ano, pro vstup do Austrálie je obvykle vyžadováno cestovní vízum. Před odjezdem se ujistěte, že máte všechny potřebné doklady.

  9. Jak se dopravovat po Austrálii?
  10. V Austrálii je doprava dobře organizována a můžete využít veřejnou dopravu, pronájem auta nebo vnitrostátní lety pro cestování mezi městy.

Seznam míst