Alicante 7 denni itinerar

Alicante – 7 denní itinerář

Den 1

První den vaší návštěvy Alicante začněte procházkou po malebném přístavu, kde si můžete vychutnat místní atmosféru a ochutnat čerstvé mořské plody. Poté navštivte hrad Santa Barbara, který poskytuje úchvatný výhled na město a okolní krajinu.

Den 2

V druhý den doporučujeme navštívit Explanada de España, nábřeží lemované palmami, kde si můžete užít odpoledne na slunci a ochutnat tradiční španělskou kávu. Večer si pak můžete dopřát večeři v jedné z mnoha místních restaurací.

Den 3

Třetí den se vydejte do městečka Villajoyosa, známého svými barevnými domky a tradičními čokoládovnami. Procházka po úzkých uličkách vás jistě okouzlí. Po návratu do Alicante si můžete užít večer v místních barách a klubu.

Den 4

Čtvrtý den si dopřejte relaxaci na pláži Postiguet, kde se můžete vykoupat v azurové vodě Středozemního moře a opalovat na písečném pobřeží. Večer se vydejte na procházku po malebné ulici Calle de las Setas.

Den 5

Pátý den navštivte archeologické muzeum MARQ, kde se dozvíte o historii regionu a jeho bohatém kulturním dědictví. Po obědě si udělejte procházku po parku El Palmeral a relaxujte mezi palmami.

Den 6

Šestý den si dopřejte výlet lodí na ostrov Tabarca, který nabízí úchvatné podmořské scenérie a skvělé možnosti šnorchlování. Večer se vrátíte zpět do Alicante a můžete si dát večeři v jedné z mnoha restaurací podél pobřeží.

Den 7

Poslední den svého pobytu v Alicante si můžete užít nákupy na trzích Mercado Central a ochutnat místní speciality. Poté se vydejte na procházku po malebné čtvrti Santa Cruz a užijte si poslední okamžiky v této krásné španělské destinaci.

Nejčastější dotazy turistů

1. Jak se dostat z letiště do centra Alicante?

2. Kde najdu nejlepší tapas v Alicante?

3. Jaké jsou nejlepší pláže v okolí Alicante?

4. Jaké jsou otevírací doby památek v Alicante?

5. Kde se dá v Alicante dobře ubytovat?

Seznam míst