Olomouc 14 denni itinerar pro rodiny s detmi

Olomouc – 14 denní itinerář pro rodiny s dětmi

Program

Den 1

První den strávíte procházkou po historickém centru města Olomouce. Navštivte dominantu města – Svatý Kopeček s bazilikou Nanebevzetí Panny Marie a prozkoumejte také památky jako je Sloup Nejsvětější Trojice a Horní náměstí.

Den 2

Dnes se vydejte do ZOO Olomouc, která nabízí bohatou expozici zvířat z celého světa. Po návštěvě ZOO si můžete udělat procházku po parku Flora Olomouc nebo navštívit botanickou zahradu.

Den 3

Pro dnešek doporučujeme výlet do blízkého Hrubého Jeseníku. Navštivte rozhlednu Zlatý Chlum a prozkoumejte okolní přírodní krásy. Po návratu do Olomouce si můžete dopřát večeři v tradiční olomoucké restauraci.

Den 4

Průzkum města můžete pokračovat návštěvou Arcibiskupského paláce a Muzea umění. Pro děti bude zajímavá interaktivní expozice v Muzeu věd a techniky.

Den 5

Dnes se vydejte na výlet do blízkého Litovelského Pomoraví, kde si můžete užít cykloturistiku nebo projížďku na lodi po řece Moravě. Večer se vraťte zpět do Olomouce a navštivte místní cukrárny s tradičními olomouckými tvarůžky.

Den 6

Prozkoumejte dnešní den Olomouckou radnici s výhledovou věží, kde se nabízí skvělý výhled na město. Následně můžete navštívit Katedrálu svatého Václava nebo Muzeum olomoucké pečiva.

Den 7

Dopoledne můžete strávit na olomouckém vodním hřišti nebo v aquaparku. Odpoledne se vydejte do Slatinic, kde se nachází krásný zámek a zámecký park.

Den 8

Dnes se vydejte na výlet do blízkého Liberce, kde si můžete prohlédnout ZOO, Botanickou zahradu nebo i Dinopark. Ve večerních hodinách se vraťte zpět do Olomouce a relaxujte v hotelovém bazénu.

Den 9

Využijte dnešní den k návštěvě olomouckého Science centra, kde se děti mohou naučit spoustu zajímavých věcí formou her a interaktivních experimentů. Večer si dopřejte večeři v místní restauraci se specialitami z Hané.

Den 10

Dnes se můžete vydat na výlet do blízkého Přerova, kde si můžete prohlédnout zámek, pohádkový park Koyot nebo místní akvapark. Po návratu do Olomouce si můžete udělat večerní procházku po centru města.

Den 11

Pro dnešek doporučujeme relaxaci v olomouckých lázních. Děti si zde mohou užít koupání a zábavu v bazénech. Večer se můžete vydat na večeři do místní restaurace.

Den 12

Navštivte dnes Olomoucký hrad s věží Fortníka, kde si můžete vychutnat opět krásný výhled na město. Po prohlídce hradu si udělejte procházku po parku Pod Hradem.

Den 13

Pro tento den doporučujeme výlet do blízkého Zábřehu, kde si můžete prohlédnout zámek a návštěvní centrum RailPark. Po návratu do Olomouce si dopřejte večeři v tradiční hospodě.

Den 14

Poslední den ve městě můžete využít k návštěvě Univerzity Palackého, která nabízí prohlídky univerzitních budov a historických míst. Večer si můžete užít večeři v místní restauraci a zavzpomínat na krásné chvíle strávené v Olomouci.

Nejčastější dotazy turistů

  1. Je vhodné jít s dětmi do historického centra Olomouce?
    Ano, historické centrum nabízí mnoho zajímavých památek pro děti i dospělé.
  2. Existuje v Olomouci něco pro děti za špatného počasí?
    Ano, můžete navštívit například Muzeum věd a techniky nebo Science centrum.
  3. Je v Olomouci dostatek možností na stravování pro rodiny s dětmi?
    Ano, ve městě najdete mnoho restaurací a kaváren vhodných pro děti.
  4. Je v Olomouci bezpečno pro rodiny s dětmi?
    Ano, Olomouc je bezpečné město s příjemnou atmosférou.
  5. Existují v Olomouci dětská hřiště a zábavní parky?
    Ano, ve městě najdete několik dětských hřišť a zábavních parků.

Seznam míst